Πούτιν προς Κιμ Γιονγκ Ουν: «Σε πρωτοφανές επίπεδο» οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας

Πούτιν προς Κιμ Γιονγκ Ουν: «Σε πρωτοφανές επίπεδο» οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας

Για νέες προοπτικές συνεργασίας σε διάφορους τομείς κάνει λόγο ο Ρώσος πρόεδρος σε μήνυμά του

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπογραμμίζει σε μήνυμά του προς τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ότι η πρόσφατη επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ ανύψωσε τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών σε πρωτοφανές επίπεδο, όπως μεταδίδει σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).

Χάρη στην επίσκεψη, δημιουργήθηκαν νέες προοπτικές συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπληρώνει ο Ρώσος πρόεδρος στο μήνυμά του, σύμφωνα με το KCNA.

Ο Πούτιν απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στον Κιμ Γιονγκ Ουν, διαμηνύοντας στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ότι θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος στη Ρωσία ως επίτιμος καλεσμένος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα στις 18 και 19 Ιουνίου και επρόκειτο για την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα από το 2000.

Η Βόρεια Κορέα έχει προμηθεύσει τη Ρωσία με πυρομαχικά σοβιετικής εποχής, προσφέροντας σανίδα σωτηρίας στη Μόσχα και στηρίζοντας τη ρωσική στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT