Συμβολική έναρξη συνομιλιών για ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε.

Συμβολική έναρξη συνομιλιών για ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε.

Η τελετή στο Λουξεμβούργο θα έχει περισσότερο συμβολική αξία, καθώς οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μόνο αφού ολοκληρώσει η Ε.Ε. τον έλεγχο της ουκρανικής νομοθεσίας για να αξιολογήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτείται να γίνουν

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ξεκινήσει σήμερα, Τρίτη, ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία, δίνοντας στη χώρα πολιτική ώθηση εν μέσω του πολέμου κατά της εισβολής της Ρωσίας.

Ωστόσο, ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος βρίσκεται ακόμη μπροστά της για να μπορέσει να ενταχθεί.

Η τελετή στο Λουξεμβούργο θα έχει περισσότερο συμβολική αξία, καθώς οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μόνο αφού ολοκληρώσει η Ε.Ε. τον έλεγχο της ουκρανικής νομοθεσίας για να αξιολογήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτείται να γίνουν ώστε να ανταποκρίνεται στα πρότυπά της, όπως ανέφερε το Reuters.

Ωστόσο, η έναρξη των συνομιλιών με την Ουκρανία και με τη γειτονική της Μολδαβία αργότερα μέσα στην ημέρα δείχνει οι δύο χώρες βρίσκονται σε πορεία μεγαλύτερης προσέγγισης με τη Δύση.

«Ισχυρότεροι μαζί»

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Μολδαβίας στην Ε.Ε., τονίζοντας ότι η χώρα της ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Είμαστε ισχυρότεροι μαζί», ανέφερε στο X.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT