Ρωσία: Μπλόκο σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ – Στη λίστα ελληνικά και κυπριακά μέσα

Ρωσία: Μπλόκο σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ – Στη λίστα ελληνικά και κυπριακά μέσα

Η Μόσχα μπλοκάρει την πρόσβαση, από ρωσικό έδαφος, σε 81 μέσα κρατών-μελών της Ε.Ε., τα οποία κατηγορεί ότι «διαδίδουν συστηματικά ανακριβείς πληροφορίες» για τον πόλεμο στην Ουκρανία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα αντίποινα, στην απόφαση του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 17ης Μαΐου να απαγορεύσει τη ραδιοτηλεοπτική δραστηριότητα τριών ρωσικών μέσων ενημέρωσης (RIA Novosti, MIC Izvestia και Rossiyskaya Gazeta) στα κράτη-μέλη από σήμερα.

Η Μόσχα προχωρά επί της ουσίας σε «μπλόκο» στην πρόσβαση, από ρωσικό έδαφος, σε 81 μέσα κρατών-μελών της Ε.Ε., τα οποία κατηγορεί ότι «διαδίδουν συστηματικά ανακριβείς πληροφορίες» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο σπεύδει να προσθέσει πως «εάν αρθούν οι περιορισμοί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η ρωσική πλευρά θα επανεξετάσει και την απόφασή της όσον αφορά τους εν λόγω φορείς ενημέρωσης».

Η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση για «πολιτικά υποκινούμενες παρενοχλήσεις» δημοσιογράφων και «αδικαιολόγητες απαγορεύσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην Ε.Ε.» που «δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Μεταξύ άλλων, η Ρωσία μπλοκάρει την πρόσβαση σε Spiegel, El Pais, Le Monde και Politico. 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη λίστα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT