Τζούλιαν Ασάνζ: Εφτασε στην Καμπέρα

Τον υποδέχτηκαν η σύζυγός του, ο πατέρας του και πλήθος κόσμου και δημοσιογράφων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζούλιαν Ασάνζ έφτασε στην Αυστραλία εν μέσω ενθουσιώδους υποδοχής από οικείους του και υποστηρικτές του. 

Λίγο μετά τις 19.30, τοπική ώρα, ο ιδρυτής του Wikileaks αποβιβάστηκε από το ιδιωτικό αεροσκάφος που τον μετέφερε στην Καμπέρα, γνέφοντας στους δημοσιογράφους και στο πλήθος που τον υποδέχτηκε. 

Τζούλιαν Ασάνζ: Εφτασε στην Καμπέρα-1
Φωτ.: AP Photo/Rick Rycroft

Στη συνέχεια, αγκάλιασε τη σύζυγό του, Στέλλα, και τον πατέρα του Τζον Σίπτον, προτού εισέλθει στο κτίριο του τερματικού σταθμού με τη νομική του ομάδα.

Οπως γνωστοποίησε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Αντονι Αλμπανέζι, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην εκστρατεία αποφυλάκισής του, μίλησε τηλεφωνικά μαζί του αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους. 

Τζούλιαν Ασάνζ: Εφτασε στην Καμπέρα-2
Φωτ.: AP Photo/Rick Rycroft

«Είχα μια πολύ θερμή συζήτηση μαζί του απόψε, ήταν πολύ γαλαντόμος στους επαίνους του προς την αυστραλιανή κυβέρνηση για τις προσπάθειές της», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η αυστραλιανή κυβέρνηση αυτό κάνει, υπερασπίζεται τους Αυστραλούς πολίτες», πρόσθεσε.

Ωστόσο ο Αλμπανέζι δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πού θα πάει τώρα ο Ασάνζ, επισημαίνοντας ότι «έχει περάσει μια μεγάλη δοκιμασία και εξαρτάται από εκείνον αν θα κάνει δηλώσεις».

Τζούλιαν Ασάνζ: Εφτασε στην Καμπέρα-3
Φωτ.: AP Photo/Rick Rycroft

Η άφιξη του Ασάνζ στην Αυστραλία σηματοδοτεί το τέλος μιας πολύχρονης δικαστικής περιπέτειας κατά την οποία ο ίδιος πέρασε πέντε χρόνια σε βρετανική φυλακή υψίστης ασφαλείας και άλλα επτά ως έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, αγωνιζόμενος να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT