Γκάλαντ στην Ουάσιγκτον: Η Χαμάς πρέπει να αποδεχτεί τη συμφωνία ή να υποστεί τις συνέπειες

Γκάλαντ στην Ουάσιγκτον: Η Χαμάς πρέπει να αποδεχτεί τη συμφωνία ή να υποστεί τις συνέπειες

«Σε κάθε οικογένεια –και εμείς θεωρούμε τον αμερικανικό λαό οικογένειά μας– μπορεί να προκύψουν διαφωνίες. Ωστόσο, όπως όλες οι οικογένειες, συζητάμε τις διαφωνίες μας και παραμένουμε ενωμένοι», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός υπουργός Aμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, απείλησε τη Χαμάς ότι «θα υποστεί συνέπειες» εάν δεν αποδεχθεί την πρόταση για συμφωνία σχετικά με τους ομήρους και επίτευξη εκεχειρίας που ενέκρινε ο ΟΗΕ.

«Στεκόμαστε σταθερά πίσω από τη συμφωνία του προέδρου, την οποία το Ισραήλ έχει αποδεχθεί και τώρα η Χαμάς πρέπει να την αποδεχθεί ή να υποστεί τις συνέπειες», τόνισε ο Γκάλαντ.

Ο Ισραηλινός υπουργός, ο οποίος συναντάται με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν στον Λευκό Οίκο, πρόσθεσε ότι το Ισραήλ «έχει δεσμευτεί να φέρει τους ομήρους στην πατρίδα τους, χωρίς καμία εξαίρεση».

«Αλλά ας γίνει γνωστό ότι ο πόλεμός μας δεν είναι με τον λαό της Γάζας. Ο πόλεμός μας δεν είναι με τον λαό του Λιβάνου. Ο πόλεμός μας είναι εναντίον της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και του υποστηρικτή τους, του ιρανικού καθεστώτος», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πολεμάμε μόνο εκείνους που επιδιώκουν να μας βλάψουν», ανέφερε ακόμη.

Ο Γκάλαντ τόνισε ακόμη ότι το Ισραήλ, και ο ίδιος προσωπικά, έχουν δεσμευτεί «να διευκολύνουν την παράδοση της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα».

«Θεωρούμε τις ΗΠΑ οικογένειά μας – Συζητάμε τις διαφωνίες»

Χαιρετίζοντας τους «ισχυρούς και διαρκείς δεσμούς» με τις ΗΠΑ, καθώς και την εκτίμηση του Ισραήλ για την «ανοιχτή και συγκαλυμμένη» υποστήριξη της Ουάσιγκτον καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, ο Γκάλαντ αναγνώρισε τις διαφορές που αναδείχθηκαν με τη δημόσια διαμάχη για τα αμερικανικά πυρομαχικά που φέρεται να παρακρατήθηκαν από το Ισραήλ.

«Σε κάθε οικογένεια –και εμείς θεωρούμε τον αμερικανικό λαό οικογένειά μας– μπορεί να προκύψουν διαφωνίες. Ωστόσο, όπως όλες οι οικογένειες, συζητάμε τις διαφωνίες μας εσωτερικά και παραμένουμε ενωμένοι», ανέφερε, σε σχόλιο που ερμηνεύεται ως συγκαλυμμένη αιχμή κατά του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ξεκίνησε τη δημόσια διαμάχη.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT