Γαλλία: Οι επιχειρήσεις σπεύδουν να εκδώσουν junk ομόλογα

Γαλλία: Οι επιχειρήσεις σπεύδουν να εκδώσουν junk ομόλογα

«Ορισμένες γαλλικές επιχειρήσεις θέλουν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση πριν τις εκλογές», αναφέρει ο Χούγκο Σκουάιρ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Schroders

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γαλλικές επιχειρήσεις σπεύδουν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση εν όψει πιθανών διαταραχών και διακοπών μετά τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Το τμήμα χρηματοδότησης της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault και αλυσίδα καταψυγμένων τροφίμων Picard Groupe είναι μεταξύ αυτών που βγήκαν στην αγορά. Ο δείκτης πιστωτικού κινδύνου έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες αφότου εκτινάχθηκε στα ύψη μετά την κήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον Εμανουέλ Μακρόν. 

Με το κόμμα της Εθνικής Συσπείρωσης της Μαρίν Λεπέν και τη Συμμαχία της Αριστεράς να προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, οι επενδυτές προετοιμάζονται για πιθανές δραστικές αλλαγές στην οικονομική πολιτική, μεταξύ των οποίων περισσότερες πτωχεύσεις και άνοδο των spreads.

«Ορισμένες γαλλικές επιχειρήσεις θέλουν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση πριν τις εκλογές. Σε ένα ακραία αρνητικό σενάριο, μπορεί να αποκλειστούν από την αγορά για κάποιο διάστημα», αναφέρει ο Χούγκο Σκουάιρ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Schroders.

Το κλίμα στην αγορά είναι ιδιαίτερα ευάλωτο, δεδομένου ότι ο δείκτης iTraxx Crossover που παρακολουθεί τον πιστωτικό κίνδυνο για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην κατηγορία υψηλού ρίσκου οδεύει προς τη μεγαλύερη μηνιαία άνοδο στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Οι όποιες εξελίξεις παρακολουθούνται στενά, καθότι η Γαλλία έχει τεράστιο αντίκτυπο στην περιοχή: περίπου το 20% στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων υψηλής απόδοσης είναι από Γαλλία, με την χώρα να έχει την υψηλότερη συγκέντρωση, σύμφωνα με δείκτες του Bloomberg. 

Συνεπώς, η Γαλλία είναι πολύ πιθανόν να διαμορφώσει την κατεύθυνση των ευρωπαϊκών πιστωτικών spreads τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι εκλογές πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους, αναφέρουν αναλυτές της Bank of America. 

Πηγή: MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT