Υεμένη: Επίθεση με πέντε πυραύλους κατά πλοίου ανοικτά της Χουντάιντα

Υεμένη: Επίθεση με πέντε πυραύλους κατά πλοίου ανοικτά της Χουντάιντα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με πέντε πυραύλους, που ευτυχώς δεν το έπληξαν, δέχθηκε εμπορικό πλοίο ανοικτά της Υεμένης σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, σύμφωνα με την Υπηρεσία Θαλάσσιων Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Σύμφωνα με αναρτήσεις της υπηρεσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο καπετάνιος του σκάφους ανέφερε περιστατικό 150 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλ Χουντάιντα στην Υεμένη, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι επιτιθέμενοι, προφανώς οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, έβαλαν με πέντε πυραύλους, κατά τον καπετάνιο του πλοίου, αλλά και οι πέντε έπεσαν στη θάλασσα, πλησίον του σκάφους.

Το πλοίο δεν υπέστη κάποια ζημιά και συνεχίζει αυτοδύναμα την πορεία του προς τον Βορρά, προστίθεται στην ανάρτηση της βρετανικής υπηρεσίας. Η επίθεση φέρεται να έλαβε χώρα στις 9.52 π.μ. ώρα Ελλάδας.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ταυτότητα του πλοίου. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ανάληψη ευθύνης από την πλευρά των Χούθι.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια επίθεση μέσα σε 24 ώρες στην περιοχή.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν Χούθι εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και ντρόουν εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Αντεν και στον Ινδικό Ωκεανό. Συνολικά έχουν ήδη βάλει κατά τουλάχιστον 60 πλοίων, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ναυτικών.

Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στην Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

Πηγή: Reuters, UKMTO, AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT