Πολωνία: «Σχεδόν βέβαιη» μία συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία

Πολωνία: «Σχεδόν βέβαιη» μία συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, ανέφερε ότι η συμφωνία είναι πρακτικά «τελειωμένη» και ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν μόνο μερικές λεπτομέρειες και διατυπώσεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πολωνία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπογράψει διμερή συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε ότι πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, η οποία αρχίζει στις 9 Ιουλίου, θα διεξαχθούν συνομιλίες στη Βαρσοβία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

«Πρέπει, μαζί με τον υπουργό Αμυνας, να καθορίσω πώς θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ουκρανία, αλλά δεν μπορούμε να αποδυναμώσουμε τις αμυντικές δυνατότητες της Πολωνίας», δήλωσε ο Τουσκ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

«Υπάρχει 99% πιθανότητα να υπογράψουμε τη συμφωνία με τον πρόεδρο Ζελένσκι (πριν από τη σύνοδο κορυφής)», όπως σημείωσε.

Ο Τουσκ ανέφερε ακόμη ότι η συμφωνία είναι πρακτικά «τελειωμένη» και ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν μόνο μερικές λεπτομέρειες και διατυπώσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και δύο από τις χώρες μέλη της, η Λιθουανία και η Εσθονία, υπέγραψαν συμφωνίες ασφαλείας με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT