Euro 2024: Μασκοφόρος στην οροφή καθυστερεί αγώνα στη Γερμανία

Euro 2024: Μασκοφόρος στην οροφή καθυστερεί αγώνα στη Γερμανία

Ο διαιτητής καθυστέρησε την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, καλώντας τους αρχηγούς των δύο αντιπάλων για να τους εξηγήσει την κατάσταση

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ματς του β’ γύρου του Euro 2024 μεταξύ της Γερμανίας και της Δανίας το βράδυ του Σαββάτου δεν ξεχώρισε μόνο για τις πλούσιες φάσεις και τα γκολ του (είτε μέτρησαν είτε όχι), αλλά και για τις διακοπές και τις καθυστερήσεις του.

Πέρα από την κακοκαιρία, με την έντονη καταιγίδα και τη χαλαζόπτωση που οδήγησαν σε μεγάλη διακοπή προς το τέλος του α’ ημιχρόνου, καθυστέρηση προκάλεσε και η δράση ενός μασκοφόρου άνδρα που σκαρφάλωσε σε σημείο προκαλώντας την κινητοποίηση των Αρχών.

Ενας 21χρονος σκαρφάλωσε συγκεκριμένα στα δοκάρια κάτω από την οροφή του «Σίγκναλ Ιντούνα» στο Ντόρτμουντ, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα της οικοδέσποινας με τους Δανούς, δημιουργώντας μεγάλη αναταραχή στο γήπεδο.

Ο διαιτητής καθυστέρησε την έναρξη του β’ ημιχρόνου, καλώντας τους αρχηγούς των δύο αντιπάλων για να τους εξηγήσει την κατάσταση. Απελπισμένος από όσα συνέβαιναν ο Δανός αρχηγός, Κάσπερ Σμάιχελ, φάνηκε να σηκώνει τα χέρια διερωτώμενος τι άλλο θα συμβεί. Ο διαιτητής έδειχνε προς την οροφή, κάτι που στις οθόνες των τηλεθεατών έμοιασε με πρόβλημα στον φωτισμό, δεδομένης της καταιγίδας που είχε προηγηθεί.

Η γερμανική αστυνομία ανέπτυξε ειδικές δυνάμεις, ακόμη και ένα ελικόπτερο, μόλις εντοπίστηκε ένας μασκοφόρος 21χρονος με ένα μεγάλο σακίδιο να σκαρφαλώνει στις κολόνες κοντά στην οροφή.

Euro 2024: Μασκοφόρος στην οροφή καθυστερεί αγώνα στη Γερμανία-1
Φωτ.: Reuters

Η αστυνομία είπε αρχικά ότι οι αξιωματικοί της «επί του παρόντος πλησιάζουν αυτό το άτομο, για να ξεκινήσουν μια συνομιλία και να παράσχουν μια ασφαλή μεταφορά από την οροφή». Επίσης αναπτύχθηκαν ντρόουν για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παρακολούθηση του άνδρα.

Τελικά η ένταση αποκλιμακώθηκε, καθώς ο άνδρας ακολούθησε τις οδηγίες της αστυνομίας και επέστρεψε σε μια πεζογέφυρα από κάτω. Ο γερμανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός WDR δημοσίευσε πλάνα δύο ανδρών, που πιστεύεται ότι είναι αστυνομικοί, να τον πλησιάζουν και να του παίρνουν το σακίδιο.

Ο 21χρονος ανέφερε κατά τη σύλληψή του ότι είχε ανέβει εκεί για να βγάλει «καλές φωτογραφίες». Πράγματι, στο σακίδιό του βρέθηκε φωτογραφικός εξοπλισμός.

Το γιατί είχε μάσκα στο πρόσωπό του όμως παραμένει άγνωστο. Οι Αρχές διαψεύδουν ότι υπήρχε κάποιο πολιτικό κίνητρο για τον άνδρα από την πόλη Οσναμπρικ, αλλά σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζει κατηγορίες περί διατάραξη κοινής ειρήνης.

Παράπονα για την ασφάλεια

Πολλοί επισκέπτες αλλά και αξιωματούχοι ποδοσφαιρικών αποστολών παραπονούνται για το σχετικά ανεπαρκές επίπεδο ασφάλειας που μάλλον απροσδόκητα διακρίνουν στη διοργάνωση.

Το τουρνουά έχει ήδη δει τουλάχιστον δύο βίαια επεισόδια, συμπεριλαμβανομένου ενός θανατηφόρου μαχαιρώματος την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης και ενός καβγά που άφησε τρεις τραυματίες στη Στουτγκάρδη. Πάντως ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς επισκέφθηκε τις ομάδες ασφαλείας και τις επαίνεσε για το έργο τους πριν από τον αγώνα του Σαββάτου.

Μετά τον αγώνα στο Ντόρτμουντ, η γερμανική αστυνομία είπε ότι διαβουλεύεται με την UEFA για την προφανή παραβίαση της ασφάλειας, αλλά τόνισε ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρησιμοποίησε το προσωπικό ασφαλείας της μέσα και γύρω από το γήπεδο.

Πηγή: DW, WDR, World Soccer Talk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT