Τουρκία: Καταστήματα προσφύγων έγιναν στόχος επιθέσεων έπειτα από τη σύλληψη Σύρου για παρενόχληση ανηλίκου

Τουρκία: Καταστήματα προσφύγων έγιναν στόχος επιθέσεων έπειτα από τη σύλληψη Σύρου για παρενόχληση ανηλίκου

Ομάδες ανδρών επιτέθηκαν σε καταστήματα Σύρων στην πόλη Καισάρεια στην κεντρική Τουρκία, έπειτα από τη σύλληψη ενός Σύρου ο οποίος φέρεται να παρενόχλησε ένα παιδί πέντε ετών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδες ανδρών επιτέθηκαν χθες το βράδυ εναντίον καταστημάτων και περιουσιών Σύρων στην πόλη Καισάρεια στην κεντρική Τουρκία, έπειτα από τη σύλληψη Σύρου ο οποίος φέρεται να παρενόχλησε ένα παιδί πέντε ετών.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν άνδρες να σπάνε τη βιτρίνα ενός παντοπωλείου το οποίο ανήκε σε Σύρους και να το πυρπολούν.

Σε άλλα βίντεο, νεαροί άνδρες επιτίθενται σε δίκυκλα και σε οχήματα με πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα.

Αλλα καταστήματα και περιουσίες Σύρων έγιναν επίσης στόχος επιθέσεων.

«Δεν θέλουμε πια τους Σύρους. Δεν θέλουμε πια ξένους», παρουσιάζεται να φωνάζει ένας άνδρας σε βίντεο που τραβήχτηκε στη διάρκεια της νύκτας.

Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της Καισάρειας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, διευκρινίζοντας ότι το 5χρονο παιδί, θύμα παρενόχλησης, είναι επίσης συριακής καταγωγής.

Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,2 εκατ. Σύρους πρόσφυγες και έχει συγκλονιστεί επανειλημμένα από ξενοφοβικές ταραχές τα τελευταία χρόνια, οι οποίες συχνά ξεσπούν έπειτα από τη διάδοση φημών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Αύγουστο του 2021 ομάδες ανδρών επιτέθηκαν εναντίον καταστημάτων και κατοικιών Σύρων στην Αγκυρα, έπειτα από καβγά που κόστισε τη ζωή σε νεαρό Τούρκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT