Γαλλία: Ο Λεμέρ αποκλείει «γραμμή» υπέρ υποψηφίων από την Αριστερά

Γαλλία: Ο Λεμέρ αποκλείει «γραμμή» υπέρ υποψηφίων από την Αριστερά

Ο υπουργός Οικονομικών αποκλείει το να καλέσει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν υποψήφιο της Ακρας Αριστεράς για να ανακοπεί η πορεία της Ακροδεξιάς

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ απέκλεισε την περίπτωση να καλέσει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν έναν υποψήφιο της Ακρας Αριστεράς από το κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία (LFI), εάν αυτό αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική εναλλακτική για να ανακοπεί η πορεία ενός υποψηφίου από το ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση (RN). 

Το RN της Μαρίν Λεπέν σημείωσε ιστορικά κέρδη και κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, όμως η τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης θα εξαρτηθεί από τις συμμαχίες που θα συναφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, πριν από τον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή. 

Ηγέτες τόσο του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου όσο και της κεντρώας συμμαχίας του Μακρόν ξεκαθάρισαν χθες, Κυριακή, το βράδυ ότι θα αποσύρουν τους δικούς τους υποψηφίους στις περιφέρειες που κάποιος άλλος υποψήφιος βρίσκεται σε καλύτερη θέση, για να νικήσει το RN την ερχόμενη Κυριακή στον δεύτερο γύρο.

«Το LFI είναι κίνδυνος για το έθνος», δήλωσε ο Λεμέρ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, προσθέτοντας ότι, ενώ θα ενθαρρύνει τους ψηφοφόρους να επιλέξουν υποψηφίους από άλλα αριστερά κόμματα σε περιοχές όπου ο κεντρώος υποψήφιος έχει αποσυρθεί από την εκλογική μάχη, «ποτέ» δεν θα καλέσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν το LFI. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT