Η Ουκρανία διαψεύδει ότι ενισχύει τα στρατεύματά της κοντά στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία διαψεύδει ότι ενισχύει τα στρατεύματά της κοντά στη Λευκορωσία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία απέρριψε τους ισχυρισμούς της Λευκορωσίας ότι ενισχύει τα στρατεύματα στα κοινά τους σύνορα, περιγράφοντας τις αναφορές ως επιχείρηση ενημέρωσης από το Μινσκ με την υποστήριξη της Μόσχας.

Η Λευκορωσία, στενός σύμμαχος της Ρωσίας που παρείχε υποστήριξη στον πόλεμο πλήρους κλίμακας της Μόσχας στην Ουκρανία, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Κίεβο ενίσχυε τις δυνάμεις του κατά μήκος των συνόρων.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι η έκθεση αποτελεί αιτία ανησυχίας.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λευκορωσία προσφέρει πληροφορίες σχετικά με την Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής στην ουκρανική τηλεόραση. «Πρόκειται για ένα ακόμη μέρος της επιχείρησης πληροφόρησης που διεξάγει η Λευκορωσία με την υποστήριξη της Ρωσίας».

Είπε ότι η Ουκρανία ενισχύει τα σύνορα με μηχανικά μέσα, διατηρώντας παράλληλα τον απαραίτητο αριθμό στρατευμάτων για την αποτροπή τυχόν προκλήσεων.

Πρόσθεσε ότι η Λευκορωσία διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις από τις 21 Ιουνίου και πως η απόδοση ευθυνών στην Ουκρανία για τριβές στα σύνορα θα μπορούσε να ευθυγραμμιστεί με αυτές τις ασκήσεις.

Την Κυριακή, το υπουργείο Αμυνας της Λευκορωσίας ισχυρίστηκε ότι είχε πληροφορίες που έδειχναν ότι η Ουκρανία είχε μετακινήσει στρατεύματα, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στα σύνορα, ιδίως στην περιοχή Ζιτόμιρ.

Το Μινσκ δήλωσε επίσης ότι οι δικές του δυνάμεις είχαν αναπτύξει πρόσθετη αεράμυνα για την προστασία της συνοριακής περιοχής από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT