Ισπανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώνει τη χορήγηση αμνηστίας στον Κάρλες Πουτζδεμόν

Ισπανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώνει τη χορήγηση αμνηστίας στον Κάρλες Πουτζδεμόν

Το δικαστήριο «κήρυξε μη εφαρμόσιμη τη χορήγηση αμνηστίας στον πρώην πρόεδρο της αυτόνομης κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν», διευκρινίζοντας ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του παραμένει σε ισχύ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας αρνήθηκε τη χορήγηση αμνηστίας στον αυτονομιστή Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος παραμένει εξόριστος μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Ο δικαστής Πάμπλο Γιαένα «εξέδωσε σήμερα απόφαση με την οποία κήρυξε μη εφαρμόσιμη τη χορήγηση αμνηστίας στην υπόθεση ενάντια στον πρώην πρόεδρο της αυτόνομης κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν», ανέφερε το δικαστήριο στην απόφασή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, διευκρινίζοντας ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του παραμένει σε ισχύ.

Εντός τριών ημερών έπειτα από την κοινοποίηση της απόφασης στα μέρη, μπορεί να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης.

Στις 30 Μαΐου, το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο περί αμνηστίας των Καταλανών αυτονομιστών. Αυτό ήταν το «τίμημα» που έπρεπε να πληρώσει ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ για να καταφέρει να επιστρέψει στην εξουσία τον Νοέμβριο, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη δύο καταλανικών αυτονομιστικών κομμάτων.

Αυτός ο νόμος επρόκειτο να επιτρέψει την επιστροφή των αυτονομιστών που εξακολουθούν να είναι εξόριστοι, πρώτα απ’ όλα του Πουτζδεμόν, προέδρου της καταλανικής περιφερειακής κυβέρνησης κατά τα γεγονότα του 2017, ο οποίος έκτοτε ζει εξόριστος στο Βέλγιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT