Ο Μαδούρο αποδέχθηκε πρόταση για επανέναρξη του διαλόγου με τις ΗΠΑ

Ο Μαδούρο αποδέχθηκε πρόταση για επανέναρξη του διαλόγου με τις ΗΠΑ

«Την επόμενη Τετάρτη θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ ώστε να γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες που υπεγράφησαν στο Κατάρ και να αποκατασταθούν οι όροι του διαλόγου με σεβασμό και χωρίς χειραγώγηση», τόνισε ο Μαδούρο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, πως αποδέχτηκε πρόταση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, παρά τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε βάρος της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας του και ενόψει των προεδρικών εκλογών της 28ης Ιουλίου.

«Κατόπιν σκέψης, δέχτηκα και την επόμενη Τετάρτη θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ώστε να γίνουν σεβαστές οι συμφωνίες που υπεγράφησαν στο Κατάρ και να αποκατασταθούν οι όροι του διαλόγου με σεβασμό και χωρίς χειραγώγηση», είπε ο Μαδούρο σε τηλεοπτική εμφάνισή του.

Συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων

Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, η Ουάσιγκτον και το Καράκας είχαν καταλήξει σε συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του Κατάρ.

Τον περασμένο Απρίλιο, μετά την επαναφορά των πετρελαϊκών κυρώσεων από την Ουάσιγκτον, η κυβέρνηση Μαδούρο είχε κατηγορήσει τον Λευκό Οίκο για παραβίαση της συμφωνίας του Κατάρ.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT