Ολυμπιακοί Αγώνες – Δήμαρχος Παρισιού: Η άνοδος της Aκροδεξιάς δεν θα χαλάσει το κλίμα

Ολυμπιακοί Αγώνες – Δήμαρχος Παρισιού: Η άνοδος της Aκροδεξιάς δεν θα χαλάσει το κλίμα

«Λέω στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο - ελάτε! Γιατί το Παρίσι είναι η πόλη που εξακολουθεί να υπερασπίζεται την ελευθερία και είναι πόλη της αντίστασης», τόνισε η Αν Ινταλγκό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης (RN) της Γαλλίας στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών δεν θα χαλάσει το εορταστικό κλίμα, καθώς το Παρίσι φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε σήμερα Τρίτη η δήμαρχος της πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό.

«Η γιορτή δεν θα χαλάσει. Η γιορτή θα είναι όμορφη», διαβεβαίωσε η Ινταλγκό στην τηλεόραση France 2. «Λέω στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο – ελάτε! Γιατί το Παρίσι είναι η πόλη που εξακολουθεί να υπερασπίζεται την ελευθερία και είναι πόλη της αντίστασης», πρόσθεσε.

Το RN και οι σύμμαχοί του κέρδισαν τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής με ποσοστό 33% των ψήφων. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η αριστερή συμμαχία που συγκέντρωσε ποσοστό 28%, πολύ μπροστά από τη συμμαχία Κεντρώων του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που δεν ξεπέρασε το 22%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς

Τα κόμματα που μεσουράνησαν στην πολιτική ζωή της χώρας τις προηγούμενες δεκαετίες, μετά την εκλογική νίκη της Ακροδεξιάς, προσπαθούν να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο για να εμποδίσουν την ανάδειξη ενός πρωθυπουργού προερχόμενου από τους κόλπους του κόμματος RN της Μαρίν Λεπέν. Ο 28χρονος Ζορντάν Μπαρντελά δεν αποκλείεται να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας.

«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε από την πλευρά της η Ινταλγκό.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT