Λεπέν: Δεν θα δεχτούμε να κυβερνήσουμε χωρίς απόλυτη πλειοψηφία

Λεπέν: Δεν θα δεχτούμε να κυβερνήσουμε χωρίς απόλυτη πλειοψηφία

«Είμαστε συγκεντρωμένοι σε μία εκλογική αναμέτρηση που είναι θεμελιώδης για το μέλλον της χώρας», ισχυρίστηκε η ακροδεξιά ηγέτις της Εθνικής Συσπείρωσης, λίγες ημέρες μετά τη νίκη του κόμματός της στον πρώτο γύρο των κοινοβουλευτικών εκλογών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλουμε να κυβερνήσουμε», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν μερικά μόλις 24ωρα πριν από τον δεύτερο γύρο των κοινοβουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή, 7 Ιουλίου.

Μιλώντας σήμερα, Τρίτη, το πρωί στο France Inter, η Λεπέν της Ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης δήλωσε ότι θα σεβαστεί τον ρόλο του Ζορντάν Μπαρντελά, αν εκείνος γίνει πρωθυπουργός, καθώς και ότι δεν θα ήθελε να είναι η ίδια μέλος της κυβέρνησης.

Ερωτηθείσα εάν το κόμμα της θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση εάν δεν λάβει απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, η Λεπέν απάντησε αρνητικά.

«Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση εάν δεν έχουμε τη δυνατότητα να δράσουμε», δήλωσε, ενώ όπως τόνισε: «Επιθυμούμε να κυβερνήσουμε».

Δεν θέλει ρόλο στην κυβέρνηση

Η Λεπέν δήλωσε ακόμα ότι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση και πως δεν θα είναι πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης. «Θα είμαι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας», εξήγησε η Λεπέν.

Ερωτηθείσα εάν θα ενταχθεί στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα που έχει σχηματίσει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν, δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση. Ανέφερε ωστόσο ότι το κόμμα θα εξετάσει τι υπάρχει στο τραπέζι μετά τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών.

«Είμαστε συγκεντρωμένοι σε μία εκλογική αναμέτρηση που είναι θεμελιώδης για το μέλλον της χώρας», όπως είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT