Γερμανία και Πολωνία συντονίζουν τις δυνάμεις τους κατά της «ρωσικής απειλής»

Γερμανία και Πολωνία συντονίζουν τις δυνάμεις τους κατά της «ρωσικής απειλής»

Ισχυρότερη παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά και συντονισμό της βοήθειας προς την Ουκρανία προβλέπει, μεταξύ άλλων, το κοινό σχέδιο δράσης που παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία και η Πολωνία συμφώνησαν να συζητήσουν την ενίσχυση της μεταξύ τους αμυντικής συνεργασίας για την αποτροπή της ρωσικής απειλής στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρότερης παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά και του συντονισμού της βοήθειας προς την Ουκρανία, σε κοινό σχέδιο δράσης που παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη.

«Θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τη διατλαντική πολιτική ενότητα και τη βέλτιστη στρατιωτική παρουσία των Βορειοαμερικανών συμμάχων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής πτέρυγας», ανέφερε το σχέδιο το οποίο επικαλείται το Reuters.

Παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Οι δύο χώρες τόνισαν επίσης ότι θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε κυβερνητικό επίπεδο για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων, για την επισκευή και συντήρηση αρμάτων μάχης Leopard 2.

Η Πολωνία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία του Βερολίνου για την Ευρωπαϊκή Ασπίδα του Ουρανού, όπως αναφέρεται στο σχέδιο.

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς βρέθηκε στη Βαρσοβία σήμερα, Τρίτη, για να συναντηθεί με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ και να συμμετάσχει σε διακυβερνητικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργικών συμβουλίων των χωρών, την πρώτη τέτοια συνάντηση από το 2018.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT