Ουκρανία: Η Πολεμική Αεροπορία «κατέστρεψε αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία»

Ουκρανία: Η Πολεμική Αεροπορία «κατέστρεψε αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία»

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας έκανε λόγο για «καταστροφική επίθεση». «Τα ουκρανικά αεροσκάφη που "καταστράφηκαν" από την εχθρική προπαγάνδα συνεχίζουν να εκτελούν πολεμικές αποστολές», δήλωσε στο Telegram

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, Μίκολα Ολεστσούκ, δήλωσε ότι ο στρατός πραγματοποίησε μια «καταστροφική επίθεση» σε ρωσική αποθήκη πυρομαχικών, στην κατεχόμενη από τη Μόσχα, Κριμαία.

«Για μια ακόμη φορά, τα ουκρανικά αεροσκάφη που “καταστράφηκαν” από την εχθρική προπαγάνδα συνεχίζουν να εκτελούν επιτυχώς πολεμικές αποστολές», δήλωσε την Τρίτη ο Ολεστσούκ, σε ανάρτησή του στο Telegram, αναφερόμενος σε ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας ότι πέντε ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη καταστράφηκαν σε αεροδρόμιο στην κεντρική περιοχή Πολτάβα.

Ο Ολεστσούκ δεν διευκρίνισε την ακριβή τοποθεσία, ωστόσο, δημοσίευσε βίντεο από το τοπικό κανάλι Krymskiy Veter στο Telegram, που σχετίζεται με την Ουκρανία, το οποίο φέρεται να δείχνει την επίθεση στην Μπαλακλάβα, κοντά στη Σεβαστούπολη. Από την πλευρά του, το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα τη δήλωση ή το βίντεο.

Ο διορισθείς από τη Ρωσία κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αεροπορικές δυνάμεις κατέστρεψαν πέντε ουκρανικούς στόχους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και στην περιοχή Μπαλακλάβα. Δεν ανέφερε εκτεταμένες ζημιές, εκτός από μικρές πυρκαγιές σε ένα δάσος και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια της πλήρους εισβολής της Ρωσίας, η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές αεροπορικές και ναυτικές επιθέσεις σε ρωσικούς στόχους στην Κριμαία και έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στον στόλο της Μόσχας στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόσφατα, η Ουκρανία έχει εντείνει τη στόχευση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας στη χερσόνησο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT