Λευκός Οίκος: Δεν είναι απαραίτητο ένα γνωστικό τεστ για τον Μπάιντεν

Λευκός Οίκος: Δεν είναι απαραίτητο ένα γνωστικό τεστ για τον Μπάιντεν

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «δεν κρύβει απολύτως» καμιά πληροφορία για τη φυσική κατάσταση του προέδρου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι απαραίτητο» ένα γνωστικό τεστ για τον Τζο Μπάιντεν, του οποίου η κατάσταση της υγείας αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «ξέρει πώς να ανακάμπτει», δήλωσε η εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ του Δημοκρατικού προέδρου απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Καρίν Ζαν-Πιερ διαβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «δεν κρύβει απολύτως» καμιά πληροφορία για τη φυσική κατάσταση του προέδρου.

Σημειώνεται ότι μετά το ντιμπέιτ του Μπάιντεν με τον Τραμπ, πολλοί Δημοκρατικοί πιέζουν τον Αμερικανό πρόεδρο να είναι «ειλικρινής» με την κατάσταση της υγείας του, ενώ πληθαίνουν τα ερωτήματα για τις ευθύνες στενών συνεργατών του.

Ενδεικτικό είναι ότι για πρώτη φορά την Τρίτη, ο βουλευτής του Τέξας, Λόιντ Ντόγκετ, κάλεσε τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία, επικαλούμενος μεταξύ άλλων την επίδοσή του στην πρόσφατη τηλεμαχία.

Από την πλευρά της, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, που ασκεί ισχυρή επιρροή στο κόμμα, δήλωσε την Τρίτη ότι είναι «θεμιτό» να αναρωτιούνται κάποιοι για την κατάσταση της υγείας του. «Νομίζω ότι είναι θεμιτό να αναρωτιούνται αν πρόκειται για ένα απλό επεισόδιο ή για μια (μόνιμη) κατάσταση», είπε στο κανάλι MSNBC η 84χρονη βουλευτής, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα το «όραμα» του προέδρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT