Βρετανία: Τείχος στη Μάγχη πρότεινε ο Ρις-Μόουγκ

Βρετανία: Τείχος στη Μάγχη πρότεινε ο Ρις-Μόουγκ

Περιοδεία-εξπρές του Ρίσι Σούνακ σε αμφίρροπες εκλογικές περιφέρειες στην κεντρική Αγγλία, παραμονή των εκλογών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Να κατασκευάσει η Βρετανία «τείχος μέσα στη Μάγχη» πρότεινε ο πρώην υπουργός και σημερινός βουλευτής του κόμματος των Συντηρητικών Τζέικομπ Ρις-Μόουγκ, όπως αποκαλύπτεται σε βίντεο που διέρρευσε από ομιλία του σε οργάνωση νεολαίας των Τόρις.

Ο Ρις-Μόουγκ επαίνεσε εκτενώς τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι η απόφασή του να οικοδομήσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό ήταν η σωστή. «Αν ήμουν Αμερικανός, θα ήθελα κλειστά σύνορα και θα στήριζα την κατασκευή τείχους. Θα ήθελα να κατασκευάσω ένα τείχος στη μέση της Μάγχης», είπε ο πρώην υπουργός.

Ο Ρις-Μόουγκ αντιμετωπίζει Εργατική πρόκληση στις αυριανές βουλευτικές εκλογές στην έδρα του βορειοανατολικού Σόμερσετ από τον δήμαρχο της Δυτικής Αγγλίας, Νταν Νόρις. Εάν διατηρήσει την έδρα του, ο Ρις-Μόουγκ θα διεκδικήσει την ηγεσία των Συντηρητικών μετά την αναμενόμενη ήττα του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Η στήριξη του Ρις-Μόουγκ προς τον Τραμπ αποτελεί μέρος υπαρκτής ιδεολογικής τάσης μεταξύ των Τόρις, με τους πρώην πρωθυπουργούς Μπόρις Τζόνσον και Λιζ Τρας να έχουν εκφρασθεί υπέρ του υπόδικου τέως προέδρου.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε πει τον Ιανουάριο του 2024: «Θα ήμασταν ασφαλέστεροι εάν ο Τραμπ επέστρεφε».

Στο μεταξύ, περιοδεία-αστραπή πραγματοποιούσε χθες ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ στα Μίντλαντς και στην κομητεία της Οξφόρδης στην κεντρική Αγγλία.

Στις περιφέρειες αυτές, οι Συντηρητικοί είχαν κερδίσει με μικρή διαφορά ψήφων, ενώ ο Σούνακ προσπαθεί να περιορίσει περαιτέρω διαρροές ψήφων προς τους Εργατικούς και κυρίως προς την ξενοφοβική Μεταρρύθμιση του Νάιτζελ Φάρατζ. Δημοσιογράφοι σχολίαζαν αρνητικά χθες την επιλογή του Σούνακ να επισκεφθεί εργαζομένους στους χώρους εργασίας τους, παρουσία προϊσταμένων και εργοδοτών. Τουλάχιστον δύο από τους εργοδότες αυτούς είναι μεγάλοι δωρητές των Συντηρητικών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε σούπερ μάρκετ της κομητείας της Οξφόρδης, ο Βρετανός πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν γνωρίζει την τιμή μιας φραντζόλας ψωμιού, με τον Σούνακ να απαντά αμέσως ότι αυτή κοστίζει 1,35 στερλίνες.

Οταν, όμως, ρωτήθηκε εάν γνωρίζει πόσο αυξήθηκε η τιμή του συγκεκριμένου προϊόντος την τελευταία πενταετία, ο πρωθυπουργός παρέμεινε σιωπηλός με τον συνομιλητή του να του απαντά: «Αυξήθηκε κατά 28%».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT