Ρωσία: Μέτρα στις ακτές λόγω ουκρανικών χτυπημάτων με θαλάσσια ντρόουν

Ρωσία: Μέτρα στις ακτές λόγω ουκρανικών χτυπημάτων με θαλάσσια ντρόουν

Στα ρωσικά παράλια φτάνει πλέον ο τρόμος από τις θαλάσσιες επιθέσεις με μη επανδρωμένα σκάφη των Ουκρανών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις ρωσικές ακτές φτάνει πλέον ο τρόμος από τις θαλάσσιες επιθέσεις με μη επανδρωμένα σκάφη των Ουκρανών, με την περιοχή του Νοβοροσίσκ να ανακοινώνει σήμερα, Τετάρτη, τον περιορισμό στον αριθμό των λουομένων στην εκεί ακτή εξαιτίας προσεγγίσεων με θαλάσσια ντρόουν.

«Μέχρι τις 09.00 [ώρα Ρωσία και Ελλάδας] στις 3 Ιουλίου, τα νερά του κόλπου θα είναι υπό έρευνα», δήλωσε ο δήμαρχος Νοβοροσίσκ Αντρέι Κραβτσένκο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ρωσία: Μέτρα στις ακτές λόγω ουκρανικών χτυπημάτων με θαλάσσια ντρόουν-1

«Σας παρακαλούμε να αποφύγετε να επισκέπτεστε παραθαλάσσιες περιοχές, αναχώματα και χώρους αναψυχής κατά μήκος της ακτής κατά τη διάρκεια επιχειρησιακών δραστηριοτήτων», επισήμανε στην ανάρτησή του.

Νωρίτερα, ο κ. Κραβτσένκο είπε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ότι το λιμάνι της πόλης δέχθηκε επίθεση με θαλάσσιο ντρόουν.

Ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για εκρήξεις επί σχεδόν ένα ημίωρο κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη του Νοβοροσίσκ. Σε τουλάχιστον δύο σημείο του λιμανιού φέρονται φωτιές από τις θαλάσσιες επιθέσεις.

Το Νοβοροσίσκ βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ της Κριμαίας και του Κράσνονταρ, όχι μακριά από το στενό του Κερτς, όπου οι Ρώσοι έχουν παρανόμως οικοδομήσει τη γέφυρα που είναι μόνιμος στόχος των ουκρανικών δυνάμεων. 

Δεν αποκαλύπτονται οι ζημιές

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει συχνά την Ουκρανία ότι επιτίθεται στις πόλεις-λιμάνια της στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας και στην παρανόμως προσαρτημένη από τη Μόσχα Κριμαία χερσόνησο, αλλά οι Ρώσοι αξιωματούχοι συχνά δεν αποκαλύπτουν την πλήρη έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τις ουκρανικές επιθέσεις.

Ρωσία: Μέτρα στις ακτές λόγω ουκρανικών χτυπημάτων με θαλάσσια ντρόουν-2

Το Κίεβο είπε ότι οι επιθέσεις στις στρατιωτικές, μεταφορικές και ενεργειακές υποδομές της Ρωσίας είναι η απάντηση στις συνεχείς επιθέσεις της Μόσχας στο έδαφος της Ουκρανίας από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT