Γαλλία – Εκλογές: Διαδοχικές ομιλίες αντί για ντιμπέιτ λόγω διαφωνίας του Μπαρντελά

Γαλλία – Εκλογές: Διαδοχικές ομιλίες αντί για ντιμπέιτ λόγω διαφωνίας του Μπαρντελά

Τα σχέδια για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ναυάγησαν λόγω της απαίτησης του ακροδεξιού Μπαρντελά να εκπροσωπηθεί το Νέο Λαϊκό Μέτωπο από τον Μελανσόν και όχι από την επικεφαλής των Οικολόγων, Τοντελιέ, όπως είχε προαποφασίσει η αριστερή συμμαχία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ μεταξύ των Γκαμπριέλ Ατάλ, Ζορντάν Μπαρντελά και Μαρίν Τοντελιέ, αλλά τρεις διαδοχικές ομιλίες, σε εκπομπή που θα μεταδοθεί σήμερα Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. στο BFM-TV.

Με δελτίο Τύπου το BFM-TV ανακοίνωσε ότι «δεν μπόρεσε να οργανώσει ντιμπέιτ μεταξύ των κύριων εκπροσώπων των τριών μπλοκ [Νέο Λαϊκό Μέτωπο, Προεδρικοί και Εθνική Συσπείρωση] που συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών».

Αποφάσισε, όπως γνωστοποίησε, να επιλέξει ένα σχήμα στο οποίο οι Ατάλ, Μπαρντελά και Τοντελιέ «θα εναλλάσσονται στον αέρα από τις 20.30 για μία ώρα ο καθένας, με σειρά που δεν έχει ακόμη καθοριστεί».

Χωρίς τον Μελανσόν

Χθες, ο Ζορντάν Μπαρντελά δήλωσε ότι ήταν «έτοιμος να συζητήσει με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν», επειδή, όπως είπε, θεωρεί ότι υπάρχουν πλέον μόνο «δύο επιλογές» για τους Γάλλους: «Η Ακροαριστερά στην εξουσία» ή «η εθνική ενότητα».

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν συμφώνησε με τον Μπαρντελά ως προς την ανάγκη μιας «συζήτησης μεταξύ των δύο σχεδίων για τους Γάλλους», ωστόσο απέκλεισε τη δική του συμμετοχή στο ντιμπέιτ, επικαλούμενος προηγούμενη συμφωνία για ισότιμη εκπροσώπηση των δυνάμεων που συμμετέχουν στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο.

«Είναι η σειρά μου να εκπροσωπήσω τη συμμαχία μας στο τρίτο ντιμπέιτ», δήλωσε η Μαρίν Τοντελιέ, επισημαίνοντας ότι οι ηγέτες του Νέου Λαϊκού Μετώπου είχαν «μοιράσει» τα ντιμπέιτ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. «Να υποθέσω ότι δεν τολμάτε να συζητήσετε μαζί μου;» πρόσθεσε η ίδια.

Με πληροφορίες από Le Monde

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT