Προεκλογική ομιλία Μπόρις Τζόνσον: Επίθεση στον Στάρμερ, περιφρόνηση για τον Σούνακ

Προεκλογική ομιλία Μπόρις Τζόνσον: Επίθεση στον Στάρμερ, περιφρόνηση για τον Σούνακ

Από τους μεγάλους «απόντες» της προεκλογικής περιόδου που ολοκληρώνεται αύριο στη Βρετανία, ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περιορίστηκε σε μόνο μία προεκλογική εμφάνιση

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τους μεγάλους «απόντες» της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου που ολοκληρώνεται αύριο, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον περιορίστηκε σε μόνο μία εμφάνιση πριν από τις βρετανικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου.

Ο 60χρονος Τζόνσον εκφώνησε την πρώτη του –και τελευταία για τον ίδιο– προεκλογική ομιλία της τρέχουσας περιόδου το βράδυ της Τρίτης, μόλις δύο 24ωρα πριν από τις κάλπες.

Ο κ. Τζόνσον έκανε μια «αιφνιδιαστική» εμφάνιση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο National Army Museum στο Τσέλσι.

Από το βήμα της ομιλίας του, ο πρώην ηγέτης των Τόρις επιτέθηκε στους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ, αδειάζοντας όμως παράλληλα και την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οδεύει προς συντριβή στις αυριανές κάλπες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον, μια κυβέρνηση των Εργατικών υπό τον Κιρ Στάρμερ θα είναι «η πιο αριστερή» που έχει ζήσει η Βρετανία «μεταπολεμικά».

Ο Τζόνσον υποστήριξε, μάλιστα, ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα ανέβαζε τους φόρους και θα έκανε τα χατίρια του Πούτιν.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκρυψε ωστόσο, όπως αναφέρει ο Guardian, την περιφρόνησή του προς το πρόσωπο του Ρίσι Σούνακ, στον οποίο δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου, αν και ο Σούνακ ήταν και εκείνος παρών στην εν λόγω εκδήλωση.  

Με πληροφορίες από the Guardian  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT