Ανασχηματισμός στην Αίγυπτο: Ο Μπαντρ Αμπντελάτι νέος ΥΠΕΞ στη θέση του Σούκρι

Ανασχηματισμός στην Αίγυπτο: Ο Μπαντρ Αμπντελάτι νέος ΥΠΕΞ στη θέση του Σούκρι

Ο 58χρονος διπλωμάτης Μπαντρ Αμπντελάτι, που ήταν πρέσβης της Αιγύπτου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αναλαμβάνει νέος υπουργός Εξωτερικών στη θέση του Σάμεχ Σούκρι

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έναν σαρωτικό κυβερνητικό ανασχηματισμό προχώρησε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουσταφά Μαντμπουλί, ακολουθώντας τις οδηγίες του προέδρου Αμπτνέλ Φατάχ αλ Σίσι. Ο λόγος για έναν ανασχηματισμό στο πλαίσιο του οποίου αλλάζουν οι ηγεσίες σε περισσότερα από δέκα υπουργεία.

Σημειώνεται ότι αυτός είναι ο τέταρτος ανασχηματισμός που πραγματοποιείται στην Αίγυπτο έπειτα από το καλοκαίρι του 2018, ενώ ο αμέσως προηγούμενης είχε λάβει χώρα προ διετίας, τον Αύγουστο του 2022.

Ο 58χρονος διπλωμάτης Μπαντρ Αμπντελάτι, που ήταν πρέσβης της Αιγύπτου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αναλαμβάνει νέος υπουργός Εξωτερικών στη θέση του Σάμεχ Σούκρι, ενώ αλλαγές φρουράς σημειώθηκαν και στην ηγεσία των υπουργείων Αμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Πετρελαίου, Οικονομίας, Ηλεκτρισμού κ.ά.

Με πληροφορίες από Ahram, AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT