Ισραήλ: Νεκρός ένας από τους τραυματίες μετά την επίθεση με μαχαίρι

Ισραήλ: Νεκρός ένας από τους τραυματίες μετά την επίθεση με μαχαίρι

Αναφορικά με τους άλλους δύο τραυματίες, ένας βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση και γίνονται προσπάθειες ανάνηψης», ενώ ο δεύτερος «έχει τις αισθήσεις του», αν και βρίσκεται «σε σοβαρή κατάσταση»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμα τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε την Τετάρτη σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Καρμιέλ, στο βόρειο Ισραήλ.

Η ισραηλινή αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο δράστης σκοτώθηκε από πυρά, κάνοντας λόγο για «ύποπτη τρομοκρατική επίθεση» και άφησε να εννοηθεί ότι πιθανώς συνδέεται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet κατονόμασε τον φερόμενο δράστη ως Γιούντ Ραμπία από τη Ναχάφ, μια ισραηλινή πόλη όπου ζουν πολλά μέλη της αραβικής μειονότητας.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και ο Ισλαμικός Τζιχάντ έκανε λόγο για μια «ηρωική επιχείρηση».

Ισραηλινοί γιατροί ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι ένας από τους τραυματίες της επίθεσης υπέκυψε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Ο δράστης σκοτώθηκε επί τόπου στο εμπορικό κέντρο.

Ισραήλ: Νεκρός ένας από τους τραυματίες μετά την επίθεση με μαχαίρι-1
Φωτ. REUTERS/Avi Ohayon

Η Magen David Adom (MDA), η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι μετέφερε δύο άνδρες 20 ετών στο νοσοκομείο Γαλιλαία, στη Ναχαρίγια. Ο ένας εξ αυτών βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση και γίνονται προσπάθειες ανάνηψης», ενώ ο άλλος «έχει τις αισθήσεις του» αν και βρίσκεται «σε σοβαρή κατάσταση».

Βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης και μεταδόθηκαν από την ισραηλινή τηλεόραση δείχνουν αυτό που μοιάζει να είναι το σημείο όπου εξαπολύθηκε η επίθεση, σε ένα εμπορικό κέντρο. Σε αυτά διακρίνεται η σιλουέτα ενός άνδρα που κείτεται μπρούμυτα στο έδαφος και ενός άλλου ξαπλωμένου ανάσκελα με ίχνη αίματος κοντά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT