ΝΥΤ: Ο Μπάιντεν προβληματίζεται για το αν θα συνεχίσει την προεδρική κούρσα

ΝΥΤ: Ο Μπάιντεν προβληματίζεται για το αν θα συνεχίσει την προεδρική κούρσα

Θεωρεί κρίσιμες τις εμφανίσεις του στις επόμενες προεκλογικές συγκεντρώσεις, καθώς και τη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο του ABC, Τζορτζ Στεφανόπουλο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε σύμμαχό του πως γνωρίζει ότι ίσως να μην είναι σε θέση να «σώσει» την υποψηφιότητά του εάν δεν καταφέρει να πείσει τους πολίτες τις επόμενες ημέρες ότι είναι κατάλληλος για τη θέση, μετά την πρόσφατη εμφάνισή του στο ντιμπέιτ κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αυτό σύμμαχο, τον οποίο οι New York Times δεν κατονομάζουν, ο Μπάιντεν εξακολουθεί να βρίσκεται εντός προεκλογικής κούρσας αλλά θεωρεί ότι οι επόμενες εμφανίσεις του –μια συνέντευξη που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC News και προεκλογικές συγκεντρώσεις– πρέπει να πάνε καλά. «Ξέρει ότι αν έχει άλλες δύο ανάλογες επιδόσεις [όπως το ντιμπέιτ], θα είμαστε σε μία διαφορετική φάση μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου», δήλωσε ο σύμμαχος. 

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου των New York Times, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αντριου Μπέιτς, το χαρακτήρισε «απολύτως ψευδές». Πρόκειται πάντως για το πρώτο δημοσίευμα που γίνεται λόγος πως ο Αμερικανός πρόεδρος προβληματίζεται για το αν μπορεί να ανακάμψει μετά την καταστροφική εμφάνισή του στο ντιμπέιτ. 

ΝΥΤ: Ο Μπάιντεν προβληματίζεται για το αν θα συνεχίσει την προεδρική κούρσα-1
Φωτ.: Reuters

Ακόμα ένας κορυφαίος σύμβουλος του Μπάιντεν, ο οποίος επίσης μίλησε για την κατάσταση υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι ο πρόεδρος έχει «πλήρη επίγνωση της πολιτικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει». Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα για σχόλιο επί του δημοσιεύματος. 

Αρκετοί σύμμαχοι του Μπάιντεν, ο οποίος συσκέπτεται συνεχώς με την οικογένειά του και τους συμβούλους του μετά το ντιμπέιτ της Πέμπτης, υπογράμμισαν ότι ο πρόεδρος εξακολουθεί να δίνει την πολιτική μάχη και σε μεγάλο βαθμό βλέπει αυτή τη στιγμή ως μια ευκαιρία μεγάλης επιστροφής, όπως έχει κάνει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μισού αιώνα της καριέρας του. 

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες κορυφαία στελέχη και βουλευτές των Δημοκρατικών εκφράζουν δημόσια τις αμφιβολίες τους σχετικά με τη νοητική και σωματική κατάσταση του Τζο Μπάιντεν, με τον Λευκό Οίκο και τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο να προσπαθούν ανεπιτυχώς να περιορίσουν τη ζημιά που προκάλεσε στην υποψηφιότητά του το ντιμπέιτ της προηγούμενης εβδομάδας.

«Ελπίζω ότι θα πάρει τη δύσκολη και οδυνηρή απόφαση να αποσυρθεί. Του ζητώ με σεβασμό να το κάνει», έγραψε ο Τεξανός βουλευτής Λόιντ Ντόγκετ σε ανακοίνωσή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης. Ο Ντόγκετ είναι ο πρώτος Δημοκρατικός βουλευτής που ζήτησε δημοσίως από τον Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα.

Την ίδια στιγμή, οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν παρακολουθούν με νευρικότητα τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Ενδεικτικά, μια δημοσκόπηση του CBS News την Τετάρτη έδειξε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν με 50% έναντι 48% σε εθνικό επίπεδο και 51% έναντι 48% στις κρίσιμες πολιτείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT