Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Τετάρτης

Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Τετάρτης

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε σε δράση για την απόρριψη του κλίματος βίας και μίσους που επικρατεί

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Πρισκά Θεβενό, και η ομάδα της δέχθηκαν επίθεση από πολλά άτομα αργά το βράδυ της Τετάρτης, όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Η Θεβενό, Γαλλίδα βουλευτής και μέλος του κόμματος Αναγέννηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, κολλούσε προεκλογικές αφίσες στην περιφέρειά της, στη δυτική πλευρά του Παρισιού, όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων, σύμφωνα με δημοσιεύματα γαλλικών Μέσων Ενημέρωσης.

Η Θεβενό δεν τραυματίστηκε, αλλά μέλος της ομάδας της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο σαγόνι, σύμφωνα με το Europe 1. Πολλά άτομα συνελήφθησαν, ανέφερε η Le Figaro.

Κάλεσμα Ατάλ κατά της πολιτικής βίας

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε να σταματήσει η πολιτική βία.

«Σήμερα το βράδυ, μία υποψήφια, η Πρισκά Θεβενό, και μέλη της προεκλογικής της ομάδας δέχθηκαν επίθεση από τέσσερα άτομα ενώ κολλούσαν προεκλογικές αφίσες», δήλωσε στο X.

«Η βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση στη δημοκρατία μας», ανέφερε ακόμη και πρόσθεσε: «Ας απορρίψουμε το κλίμα βίας και μίσους που επικρατεί. Καλώ σε δράση, τώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT