Οι Ουκρανοί παραδέχονται υποχώρησή τους στο Τσάσιβ Γιαρ

Οι Ουκρανοί παραδέχονται υποχώρησή τους στο Τσάσιβ Γιαρ

Οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από ένα τμήμα της πόλης στην περιφέρεια του Ντόνετσκ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από ένα τμήμα του Τσασίβ Γιαρ στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού της Ουκρανίας στην κρατική τηλεόραση σήμερα Πέμπτη.

«Δεν ήταν πρακτικό να κρατήσουμε τη γειτονιά όπου βρίσκεται το κανάλι, μετά την είσοδο του εχθρού σε αυτή, αφού απειλούνταν η ζωή και η υγεία των στρατιωτών μας, και οι θέσεις των υπερασπιστών μας επλήγησαν», είπε ο Ναζάρ Βολόσιν.

«Η διοίκηση αποφάσισε να υποχωρήσει σε πιο προστατευμένες και προετοιμασμένες θέσεις, αλλά ακόμη και εκεί ο εχθρός δεν σταματά τις ενεργές μάχιμες ενέργειες του», πρόσθεσε. Χθες το Κίεβο είχε αναφέρει ότι η περιοχή κατακλύζεται από έντονες μάχες.

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του είχαν τον έλεγχο μιας συνοικίας στο Τσάσιβ Γιαρ, μιας μικρής πόλης 20 χλμ. δυτικά του Μπαχμούτ, που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις πριν από ένα χρόνο αφού είχε ισοπεδωθεί από μήνες σκληρών μαχών.

Στρατηγικής σημασίας

Και οι δύο πλευρές βλέπουν το Τσάσιβ Γιαρ ως μια στρατηγική τοποθεσία την οποία η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως πιθανό εφαλτήριο για να κινηθεί προς τα δυτικά μέσω της περιοχής του Ντόνετσκ προς τις πόλεις Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ

«Μονάδες της ομάδας στρατευμάτων του Νότου, ως αποτέλεσμα δυναμικών ενεργειών, έχουν πάρει τον πλήρη έλεγχο της συνοικίας Νόβι του οικισμού Τσασίβ Γιαρ… και βελτίωσαν τις θέσεις τους στους προκεχωρημένους τομείς», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Η συνοικία Νόβι βρίσκεται στα δυτικά του καναλιού Σιβέρσκι Ντόνετς-Ντόνμπας, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Ισοπεδώθηκε

Το δημοφιλές ουκρανικό πολεμικό ιστολόγιο DeepState ανέφερε νωρίτερα χτες ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν «ισοπεδώσει» τη συνοικία Νόβι. Ενας Ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα ρωσικά στρατεύματα απωθήθηκαν από μια περιοχή από το κανάλι.

Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν αργά σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας μετά την κατάληψη της κύριας πόλης Αβντιίβκα τον Φεβρουάριο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις λαμβάνουν πλέον όπλα και πυρομαχικά από τη Δύση, αφού η βοήθεια από την Ουάσιγκτον είχε διακοπεί για μήνες λόγω διαφωνιών στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT