Γαλλικές εκλογές: Στους δρόμους χιλιάδες αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων

Γαλλικές εκλογές: Στους δρόμους χιλιάδες αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων

Η Γαλλία θα αναπτύξει περισσότερη αστυνομία για να αποτρέψει τα προβλήματα μετά τις εκλογές της Κυριακής

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 30.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε όλη τη Γαλλία αργά την Κυριακή, μετά τον επαναληπτικό γύρο των βουλευτικών εκλογών, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα σημειωθούν επεισόδια.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν πέσει θύματα επιθέσεων δύο υποψήφιοι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο δεύτερος γύρος θα καθορίσει αν η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση (RN) της Μαρίν Λεπέν θα εξασφαλίσει για πρώτη φορά κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση στη Γαλλία.

Η προεκλογική εκστρατεία έχει στιγματιστεί από πολιτικές εντάσεις αλλά και κάποια βίαια επεισόδια, και η κυβερνητική εκπρόσωπος Πρίσκα Θεβενό δήλωσε ότι η ίδια και η ομάδα της δέχθηκαν επίθεση από μια μικρή ομάδα νεαρών το βράδυ της Τετάρτης, ενώ είχαν βγει για να κάνουν αφισοκόλληση.

Η ίδια δεν έπαθε τίποτα, ο αναπληρωτής της όμως και ένας άνδρας ακόμα τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Μια υποψήφια του RN στη Σαβοΐα, η Μαρί Ντασί, δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από έναν καταστηματάρχη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρντ Νταρμανέν είπε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση στην ομάδα της Τεβενό.

Ο Νταρμανέν δήλωσε ότι θα είναι πολύ προσεκτικός όσον αφορά την ασφάλεια το βράδυ της Κυριακής, όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Περίπου 5.000 από τους 30.000 αστυνομικούς που θα αναπτυχθούν εκείνο το βράδυ θα βρίσκονται στο Παρίσι και στα περίχωρά του και θα «διασφαλίσουν ότι η ριζοσπαστική Δεξιά και η ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να προκαλέσουν χάος», τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Μια δημοσκόπηση την Τετάρτη έδειξε ότι οι προσπάθειες να εμποδιστεί η Ακροδεξιά να φτάσει στην απόλυτη πλειοψηφία μπορεί να αποδώσουν.

Η δημοσκόπηση της Harris Interactive για το περιοδικό Challenges έδειξε ότι το αντιμεταναστευτικό, ευρωσκεπτικιστικό RN και οι σύμμαχοί του θα λάβουν μόλις 190 έως 220 έδρες στη συνέλευση των 577 βουλευτών, ενώ οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικανοί (LR) θα κερδίσουν 30 έως 50 έδρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT