Γερμανία: Διπλωματικό επεισόδιο για τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» στο Euro

Γερμανία: Διπλωματικό επεισόδιο για τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» στο Euro

Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής Μερίχ Ντεμιράλ πανηγύρισε για γκολ σε αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στο Βερολίνο, για να διαμαρτυρηθεί για χειρονομία του ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος χρησιμοποίησε τον χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων» για να πανηγυρίσει για γκολ σε αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Euro 2024.

Η Αγκυρα από την πλευρά της είχε αντιδράσει χθες, Τετάρτη, στην πειθαρχική έρευνα που ξεκίνησε η UEFA σε βάρος του Ντεμιράλ. 

Ξενοφοβία και πολιτικά υποκινούμενες αντιδράσεις «βλέπει» η Τουρκία

«Είναι απαράδεκτο το ότι η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα κατά του ποδοσφαιριστή μας Μερίχ Ντεμιράλ, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της εθνικής μας ομάδας και της εθνικής της Αυστρίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 24, χθες 2 Ιουλίου», ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Εκθεση που δημοσιεύτηκε από τον Γερμανικό Ομοσπονδιακό Οργανισμό για την Προστασία του Συντάγματος τον Σεπτέμβριο του 2023 τόνιζε ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ακροδεξιός εξτρεμιστής κάθε άτομο που κάνει τη χειρονομία του Γκρίζου Λύκου, και εφόσον αυτή δεν απαγορεύεται στη Γερμανία, οι αντιδράσεις προς τον κ. Ντεμιράλ από τις γερμανικές αρχές καταδεικνύουν ξενοφοβία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Τουρκία έκανε λόγο για «πολιτικά υποκινούμενες αντιδράσεις» σχετικά με τη χρήση ενός «ιστορικού και πολιτιστικού συμβόλου με τρόπο που δεν στόχευε κανέναν, κατά τη διάρκεια του εορτασμού ενός αθλητικού γεγονότος».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT