Ρωσία: Το Κρεμλίνο τίμησε δύο φαρσέρ που έχουν «παγιδεύσει» ξένους πολιτικούς

Ρωσία: Το Κρεμλίνο τίμησε δύο φαρσέρ που έχουν «παγιδεύσει» ξένους πολιτικούς

Οι «Βόβαν και Λέξους» είναι πασίγνωστοι στη Ρωσία αφού έχουν «παγιδεύσει» πολιτικούς, όπως την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφαίο κρατικό βραβείο απονεμήθηκε σε δύο φαρσέρ που συχνά βάζουν στο στόχαστρο προσωπικότητες που «ενδιαφέρουν» τη Ρωσία, όπως μετέδωσε το επίσημο ρωσικό πρακτορείο RIA.

Σε φωτογραφία που ανάρτησε το πρακτορείο, οι δύο Ρώσοι φαρσέρ, Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ και Αλεξέι Στολιάροφ, γνωστοί με τα ψευδώνυμα «Βόβαν και Λέξους», φορούν ένα μετάλλιο που μοιάζει με εκείνο του Τάγματος της Φιλίας και τσουγκρίζουν μεταξύ τους ποτήρια σαμπάνιας.

Η τελετή απονομής του βραβείου έγινε την Τετάρτη στο Κρεμλίνο. Η τιμή αυτή απονέμεται σε Ρώσους και ξένους που προωθούν την ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία και την κατανόηση μεταξύ της Ρωσίας και άλλων χωρών.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τους δύο βραβευθέντες, οι οποίοι τον περασμένο μήνα έδωσαν στη δημοσιότητα βιντεοκλήση τους με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, αφού τον έκαναν να πιστέψει ότι μιλούσε με έναν πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας.

Οι «Βόβαν και Λέξους» είναι πασίγνωστοι στη Ρωσία αφού έχουν «παγιδεύσει» πολλούς ξένους πολιτικούς, όπως την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και το 2022, τον τότε υπουργό Αμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT