Αιχμές Μισέλ κατά Ορμπαν: «Δεν έχει εντολή να συνδιαλέγεται με τη Ρωσία εξ ονόματος της Ε.Ε.»

Αιχμές Μισέλ κατά Ορμπαν: «Δεν έχει εντολή να συνδιαλέγεται με τη Ρωσία εξ ονόματος της Ε.Ε.»

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι σαφές: η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος, η Ουκρανία είναι το θύμα», γράφει σε ανάρτησή του ο Μισέλ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε. δεν έχει εντολή να συνδιαλέγεται με τη Ρωσία εξ ονόματος της Ε.Ε.», τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ απαντώντας στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι σύμφωνα με ουγγρική κυβερνητική πηγή ο Βίκτορ Ορμπαν, πρωθυπουργός της προεδρεύουσας χώρας για το τρέχον εξάμηνο, αναμένεται να επισκεφτεί τη Ρωσία αφού ήδη έχει μεταβεί στην Ουκρανία.

Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Σαρλ Μισέλ επισημαίνει ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι σαφές: η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος, η Ουκρανία είναι το θύμα. Καμία συζήτηση για την Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Ουκρανία».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί αύριο Παρασκευή στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Radio Free Europe και την εφημερίδα Financial Times.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT