Πούτιν: Ο Τραμπ είναι «ειλικρινής» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Πούτιν: Ο Τραμπ είναι «ειλικρινής» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

«Το γεγονός ότι ο κ. Τραμπ, ως υποψήφιος πρόεδρος, δηλώνει έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, το λαμβάνουμε απολύτως σοβαρά υπόψη», ανέφερε από το Καζακστάν ο Ρώσος πρόεδρος

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ειλικρινή» χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ως προς «την επιθυμία για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Καζακστάν την Πέμπτη, ο Πούτιν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τραμπ ότι θα μπορούσε να τερματίσει γρήγορα τον πόλεμο στην Ουκρανία, εφόσον νικήσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι θεωρεί ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ είναι ειλικρινής ως προς την επιθυμία του να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά ότι δεν γνωρίζει πώς σκοπεύει να το κάνει.

«Το γεγονός ότι ο κ. Τραμπ, ως υποψήφιος πρόεδρος, δηλώνει ότι είναι έτοιμος και θέλει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, το λαμβάνουμε απολύτως σοβαρά υπόψη», ανέφερε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει πώς ακριβώς σκοπεύει να το κάνει πράξη αυτό ο Τραμπ.

«Δεν είμαι ενήμερος για πιθανές προτάσεις σχετικά με το πώς σκοπεύει να το κάνει αυτό. Αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Δεν έχω όμως καμία αμφιβολία ότι το εννοεί ειλικρινά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία θα τερμάτιζε τον πόλεμο μόνο αν το Κίεβο συμφωνούσε να «εγκαταλείψει» τις φιλοδοξίες της για το ΝΑΤΟ και παραδώσει τις 4 επαρχίες που διεκδικεί η Μόσχα, αιτήματα που απορρίφθηκαν άμεσα από το Κίεβο.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT