Βρετανία: Καθηγήτρια καταδικάστηκε για σεξουαλικές σχέσεις με δύο μαθητές της

Βρετανία: Καθηγήτρια καταδικάστηκε για σεξουαλικές σχέσεις με δύο μαθητές της

Η γυναίκα έμεινε έγκυος, προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Οι αρχές της πήραν την κηδεμονία του μωρού της λίγο καιρό μετά τη γέννησή του

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια Βρετανίδα εκπαιδευτικός, που είχε συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με δύο εφήβους μαθητές της και έμεινε έγκυος, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη εξίμισι ετών από δικαστήριο του Μάντσεστερ. 

Οι μαθητές Λυκείου ήταν και οι δύο ηλικίας 15 ετών, όταν η Ρεμπέκα Τζόινς, ηλικίας 30 ετών, είχε τις πρώτες σεξουαλικές επαφές μαζί τους. Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για σεξουαλικές σχέσεις με έναν ανήλικο ηλικίας κάτω των 16 ετών, ηλικία της σεξουαλικής συναίνεσης στη Βρετανία. Η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα μόλις ανακοινώθηκε η καταδίκη της, παρουσία των οικογενειών των ανηλίκων.

«Hσασταν η ενήλικας, ο υπεύθυνος άνθρωπος (…). Όχι μόνο αποτύχατε να γίνουν σεβαστά τα όρια μιας ανάρμοστης συμπεριφοράς, όμως αποφασίσατε επίσης να τα ξεπεράσετε εσκεμμένα», είπε η δικαστίνα Κέιτ Κορνέλ.

H μητέρα του πρώτου παιδιού κατάλαβε τι είχε συμβεί και ενημέρωσε το σχολείο και στη συνέχεια την αστυνομία. Αφότου αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση υπό τον όρο να μην έχει καμία επαφή χωρίς επιτήρηση με ανήλικους, η Ρεμπέκα Τζόινς ξεκίνησε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον δεύτερο έφηβο. Σύντομα έμεινε έγκυος, προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Οι αρχές της πήραν την κηδεμονία του μωρού της λίγο καιρό μετά τη γέννησή του, στις αρχές του 2024.

Η Ρεμπέκα Τζόινς αρνείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον πρώτο έφηβο και υποστηρίζει ότι άρχισε να βγαίνει με το δεύτερο αγόρι όταν εκείνος εγκατέλειψε το σχολείο και εκείνη είχε απολυθεί.

«Οντας σε πλήρη άρνηση», ο έφηβος δυσκολεύτηκε να συνειδητοποιήσει το «εύρος» της κακοποίησης που είχε διαπράξει η καθηγήτριά του και αρχικά ένιωθε ενοχές ότι την είχε «προδώσει», σύμφωνα με μια δήλωση που αναγνώστηκε ενώπιον του δικαστηρίου. Ομως, τελικά κατάλαβε ότι η καθηγήτρια τον «εξανάγκαζε, ήλεγχε, χειραγωγούσε, κακοποιούσε σεξουαλικά και πνευματικά» κι ότι θα «συνδέεται για πάντα με εκείνη μέσω της ύπαρξης αυτού του παιδιού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT