Βλίτα με αυγά μάτια και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Βλίτα με αυγά μάτια και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Ζουμερά βλίτα με αυγά μάτια και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μια γρήγορη και απολαυστική συνταγή που θα κάνει και τους πιο δύσπιστους να αγαπήσουν τα βλίτα.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

15′ μαγείρεμα

Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: 2-4

  • 800 γρ. βλίτα (μετά το καθάρισμα θα μείνουν περίπου 600 γρ.)
  • 2 – 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεσποριασμένες και τριμμένες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε βλίτα με αυγα μάτια και σάλτσα ντομάτας, πρώτα ζεματίζουμε τα βλίτα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2 – 3 λεπτά.
  • Τα στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τα βλίτα, ανακατεύοντας ώστε να λαδωθούν καλά.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
  • Με ένα κουτάλι κάνουμε 4 λακκούβες στα χόρτα και εκεί σπάμε από ένα αυγό, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τον κρόκο.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να πήξουν τα αυγά όσο μας αρέσει.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Συνοδεύουμε με φέτα ή ανθότυρο και φρέσκο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT