Κόρμπιν: Εξελέγη βουλευτής ως ανεξάρτητος νικώντας τον υποψήφιο των Εργατικών

Κόρμπιν: Εξελέγη βουλευτής ως ανεξάρτητος νικώντας τον υποψήφιο των Εργατικών

Ο Κόρμπιν κατέχει την έδρα στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια από το 1983

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, άλλοτε επικεφαλής των Εργατικών, κέρδισε τη βουλευτική έδρα του στο Ισλινγκτον Νορθ έναντι ενός υποψηφίου του Εργατικού Κόμματος, όντας ο ίδιος αυτή τη φορά ανεξάρτητος υποψήφιος.

Οπως αναφέρουν οι New York Times, η εκλογή Κόρμπιν αποτελεί δικαίωση για τον έμπειρο πολιτικό, ο οποίος έβαλε για πρώτη φορά στη μακρά πολιτική του σταδιοδρομία υποψηφιότητα εναντίον του κόμματος του οποίου ηγήθηκε από το 2015 έως το 2020.

Ο Κόρμπιν, ο οποίος κατέχει την έδρα στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια από το 1983, αφότου έπαψε να είναι ηγέτης των Εργατικών, διαγράφηκε από το κόμμα λόγω καταγγελιών για αντισημιτισμό κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Κάπως έτσι, η εκλογική βάση των Εργατικών στο Ισλινγκτον Νορθ καλείτο να επιλέξει ανάμεσα στον επίσημο υποψήφιο του κόμματος από τη μία, και ενός πολιτικού που εκπροσωπούσε την περιοχή για περισσότερα από 40 χρόνια όπως ο Κόρμπιν, από την άλλη. 

Στη ομιλία του, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Κόρμπιν δήλωσε ότι διεξήγαγε μια «θετική εκστρατεία» τονίζοντας ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να δίνει απαντήσεις στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Συμπλήρωσε επίσης ότι η δαιμονοποίηση των αιτούντων άσυλο δεν μπορεί να αποτελεί πολιτική απάντηση.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο Κιρ Στάρμερ θα είναι ένας καλός πρωθυπουργός, ο Κόρμπιν είπε: «Ας δούμε τι θα συμβεί. Θα γίνει πρωθυπουργός, θα έχει μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, έχει παρουσιάσει ένα μανιφέστο που δεν προσφέρει μια σοβαρή οικονομική εναλλακτική λύση σε αυτό που κάνει η κυβέρνηση των Συντηρητικών. Οι απαιτήσεις από αυτόν θα είναι τεράστιες». 

Η νίκη του Κόρμπιν έδωσε τέλος στην παράδοση που ήθελε το Ισλινγκτον Νορθ να ψηφίζει υπέρ του κόμματος των Εργατικών από τις επαναληπτικές εκλογές του 1937. 

Με πληροφορίες από Guardian και New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT