Ρίσι Σούνακ: Παραιτείται από την ηγεσία των Τόρις

Ρίσι Σούνακ: Παραιτείται από την ηγεσία των Τόρις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ μετά τη σαρωτική εκλογική νίκη του Εργατικού Κόμματος.

Υπογράμμισε πάντως ότι θα παραμείνει στην ηγεσία μέχρι να γίνουν διευθετήσεις για την επιλογή του διαδόχου του. «Είναι σημαντικό μετά από 14 χρόνια στην κυβέρνηση, το Συντηρητικό Κόμμα να ανασυγκροτηθεί, αλλά και να αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο του στην αντιπολίτευση με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα».

«Ακουσα τον θυμό σας, την απογοήτευσή σας και αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτή την ήττα», είπε και ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους των Τόρις για τις προσπάθειές τους, σημειώνοντας ότι πονάει «για το πόσοι συνάδελφοι δεν θα έχουν πλέον θέση στη Βουλή των Κοινοτήτων».

«Εδωσα τα πάντα σε αυτή τη δουλειά, αλλά στείλατε ένα σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να αλλάξει – η δική σας κρίση είναι η μόνη που μετράει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον νικητή των εκλογών, σερ Κιρ Στάρμερ, είπε ότι πρόκειται για έναν «αξιοπρεπή άνθρωπο με δημόσιο φρόνημα, τον οποίο σέβομαι».

Συνέχισε, αναφέροντας πώς έγινε πρωθυπουργός μέσα σε δύο γενιές από την άφιξη των παππούδων του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, χαρακτήρισε το Ηνωμένο Βασίλειο ως την καλύτερη χώρα στον κόσμο.

Αμέσως μετά μετέβη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου είχε συνάντησ με τον βασιλιά Κάρολο. Εκεί υπέβαλε κι επισήμως την παραίτησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT