Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ εργάζεται για την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ εργάζεται για την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία

Αναφερόμενος στην επίσημη επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπαν στη Μόσχα, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είχε ενημερωθεί

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΝΑΤΟ βοηθά την Ουκρανία να προετοιμαστεί για την ένταξή της στη στρατιωτική συμμαχία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνάντηση κορυφής σήμερα Παρασκευή.

«Ολη η δουλειά που κάνουμε είναι για να γίνει η Ουκρανία ισχυρότερη και να προετοιμαστεί καλύτερα για να ενταχθεί στη συμμαχία μας», δήλωσε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Είπε επίσης ότι περιμένει από τις χώρες του ΝΑΤΟ να παράσχουν περισσότερη βοήθεια για την ενίσχυση της αεράμυνας του Κιέβου και πυρομαχικά στην Ουκρανία.

«Ξέραμε για την επίσκεψη Ορμπαν στη Μόσχα»

Αναφερόμενος στην επίσημη επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπαν στη Μόσχα, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων.

Ο Ορμπαν επισκέπτεται τη Ρωσία με την ιδιότητά του ως πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και δεν εκπροσωπεί το ΝΑΤΟ, του οποίου η Ουγγαρία είναι μέλος, πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT