Φρ. Μπελέρης: «Το παζλ μεθοδεύσεων ολοκληρώθηκε» – Η δήλωση μετά την καθαίρεση

Φρ. Μπελέρης: «Το παζλ μεθοδεύσεων ολοκληρώθηκε» – Η δήλωση μετά την καθαίρεση

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για πραξικοπηματική σύλληψη, δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει και μια δικαστή στην οποία απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη του δήλωση μετά την καθαίρεση από το αξίωμα του δημάρχου της Χειμάρρας προχώρησε ο Φρέντι Μπελέρης, σημειώνοντας πως το σχέδιο του Εντι Ράμα «ήταν εξαρχής» να μην καταφέρει να αναλάβει τα καθήκοντά του στον δήμο. 

«Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψή μου, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστή που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο Εφετείου», υπογραμμίζει ο κ. Μπελέρης.

«Αποκορύφωμα είναι ότι μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθώ στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσής μου, ενώ δεν μου δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστώ δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς», τονίζει μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως ο Μπελέρης δικαιούται εντός μίας βδομάδας να προσφύγει με έφεση στο Εκλογοδικείο. Σε περίπτωση που η σημερινή απόφαση παραμείνει σε ισχύ, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει σε δύο ημέρες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ορίσει την ημέρα των πρόωρων εκλογών στον Δήμο Χειμάρρας, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 40 ημερών.

Η ανακοίνωση του Μπελέρη

«Το παζλ μεθοδεύσεων –που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα– συμπληρώθηκε. Το σχέδιό του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψή μου, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστή που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου.

Χρειάστηκε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας για ολόκληρους μήνες, χρειάστηκε επίσης η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής με την “κατάληψη” που ακολούθησε στον Δήμο Χειμάρρας. Στον δήμο, όπου νίκησε η Δημοκρατία και στη συνέχεια, δυστυχώς, εκμαυλίστηκε στον ύψιστο βαθμό.

Αποκορύφωμα είναι ότι μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθώ στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσής μου, ενώ δεν μου δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστώ δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ωστόσο, ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το οφείλουμε στους Χειμαρριώτες, το οφείλουμε στους Ελληνες, το οφείλουμε όμως και στους Ευρωπαίους πολίτες. Σε όσους, δηλαδή, δεν δέχτηκαν ποτέ εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT