Γκάφα Μπάιντεν: «Είμαι η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο»

Γκάφα Μπάιντεν: «Είμαι η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο»

Ο Τζο Μπάιντεν προέβη σε ακόμη ένα ολίσθημα, δηλώνοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό πως «είναι περήφανος» που «είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζο Μπάιντεν προέβη σε ακόμη ένα ολίσθημα, δηλώνοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό πως «είναι περήφανος» που «είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο».

Μία εβδομάδα μετά το ντιμπέιτ με τον Τραμπ που άνοιξε εκ νέου, στο εσωτερικό των Δημοκρατικών αλλά και στη δημόσια σφαίρα, τη συζήτηση για την πνευματική διαύγειά του και το ενδεχόμενο απόσυρσής του από την προεδρική κούρσα, ο Τζο Μπάιντεν φάνηκε να συγχέει διαφορετικά πρόσωπα και περιόδους – την περίοδο που υπήρξε ο ίδιος αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα και την αντίστοιχη θητεία της Κάμαλα Χάρις.

«Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανος που είμαι, όπως είπα, ο πρώτος αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα… που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο», είπε, επί λέξει. 

Τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα όσο και η Κάμαλα Χάρις έγραψαν ιστορία όταν εξελέγησαν το 2008 και το 2020, αντίστοιχα, εκείνος ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος και εκείνη ως πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος και γυναίκα σε αυτή τη θέση.

Σχόλια και για άλλες απαντήσεις του

Ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε επίσης ασαφής όταν μίλησε στην εκπομπή The Earl Ingram Show, η οποία απευθύνεται σε μαύρους ακροατές στο Ουισκόνσιν.Οταν ρωτήθηκε γιατί η ψήφος έχει σημασία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε μια απάντηση που αφορούσε την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να χορηγήσει στον Τραμπ μερική ασυλία έναντι διώξεων.

«Χρειάζεστε κάποιον, κάποιον που θα διασφαλίσει ότι… το Ανώτατο Δικαστήριο μόλις εξέδωσε μια απόφαση, παρεμπιπτόντως, που απειλεί την αμερικανική αρχή ότι δεν έχουμε βασιλιάδες στην Αμερική. Δεν υπάρχει κανείς πάνω από τον νόμο».

Νωρίτερα, χθες, ο 81χρονος Μπάιντεν ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να πάει πουθενά», αλλά φάνηκε να μπερδεύεται όταν αναφέρθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ ως «έναν από τους συναδέλφους μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT