Ιταλία: Συναγερμός για τις εκρήξεις ηφαιστείων σε Αίτνα και Στρόμπολι

Ιταλία: Συναγερμός για τις εκρήξεις ηφαιστείων σε Αίτνα και Στρόμπολι

Οι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πίδακες λάβας καθώς και να εκτοξευθούν μεγάλες ποσότητες τέφρας, οδηγώντας τις Αρχές να κλείσουν προσωρινά το αεροδρόμιο της Κατάνιας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ιταλικές Αρχές, μετά τις εκρήξεις του ηφαιστείου της Αίτνας καθώς και του μικρότερου, στο νησί Στρόμπολι.

Οι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πίδακες λάβας καθώς και να εκτοξευθούν μεγάλες ποσότητες τέφρας, οδηγώντας τις Αρχές να κλείσουν προσωρινά το αεροδρόμιο της Κατάνιας.

Η Αίτνα, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, παρουσίασε έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες, ενώ στο Στρόμπολι, στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Σικελίας, η λάβα έφθασε στη θάλασσα.

Η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε «κόκκινο συναγερμό» για το Στρόμπολι, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νέλο Μουσουμέτσι, δήλωσε ότι το Στρόμπολι βρίσκεται «υπό παρακολούθηση», προσθέτοντας ότι οι Αρχές έχουν διασφαλίσει ότι τα σχέδια εκκένωσης είναι έτοιμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ιταλία: Συναγερμός για τις εκρήξεις ηφαιστείων σε Αίτνα και Στρόμπολι-1
Η έκρηξη του ηφαιστείου στο Στρόμπολι (Marco Malaspina via REUTERS)

Στην Κατάνια, στην ανατολική ακτή της Σικελίας, οι κάτοικοι και οι τοπικές Αρχές προχώρησαν στον καθαρισμό της πόλης αφού δρόμοι και αυτοκίνητα καλύφθηκαν από την ηφαιστειακή τέφρα, ενώ το κοντινό αεροδρόμιο έκλεισε.

«Ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου της Κατάνια είναι άχρηστος λόγω της πτώσης ηφαιστειακής τέφρας. Τόσο οι αφίξεις όσο και οι αναχωρήσεις έχουν ανασταλεί», ανέφερε το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του νωρίτερα.

Εικόνες από την Αίτνα

Ιταλία: Συναγερμός για τις εκρήξεις ηφαιστείων σε Αίτνα και Στρόμπολι-2
Ιταλία: Συναγερμός για τις εκρήξεις ηφαιστείων σε Αίτνα και Στρόμπολι-3
Ιταλία: Συναγερμός για τις εκρήξεις ηφαιστείων σε Αίτνα και Στρόμπολι-4
Ιταλία: Συναγερμός για τις εκρήξεις ηφαιστείων σε Αίτνα και Στρόμπολι-5

Πηγή, Φωτογραφίες: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT