Το Vox εγκαταλείπει τη Μελόνι για τον Ορμπαν

Το Vox εγκαταλείπει τη Μελόνι για τον Ορμπαν

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός αναμένει πως και το δεξιό κόμμα της Λέγκας της Ιταλίας, το οποίο επί του παρόντος συμμετέχει στην ευρωομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) με τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν, θα συνασπιστεί επίσης με τη νέα ομάδα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ισπανικό υπερσυντηρητικό κόμμα Vox ανακοίνωσε, σήμερα, ότι αποχωρεί από την ευρωομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και συνενώνεται με τη νέα ομάδα Πατριώτες για την Ευρώπη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν.

«Η Τζόρτζια Μελόνι θα παραμείνει πάντα φίλη και σύμμαχος», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το εθνικιστικό κόμμα.

Οι Πατριώτες –το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPO) της Αυστρίας, το Fidesz του Ορμπαν και το λαϊκιστικό τσεχικό κόμμα ANO υπό τον Αντρέι Μπάμπις– αναμένεται να ξεκινήσουν επίσημα τις εργασίες τους την επόμενη Δευτέρα.

Ο Ορμπαν δήλωσε ότι αναμένει πως το δεξιό κόμμα της Λέγκας της Ιταλίας, το οποίο επί του παρόντος συμμετέχει στην ευρωομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) μαζί με τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν, θα συνασπιστεί επίσης στη νέα ομάδα. Το FPO ήταν επίσης στο ID.

Εκτός από τους Αδελφούς της Ιταλίας (FdI) της Meloni, στο ECR συμμετέχουν επίσης το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) της Πολωνίας, το οποίο «βολιδοσκόπησε» την πιθανότητα αποχώρησής του αυτή την εβδομάδα, καθώς και οι Σουηδοί Δημοκράτες, μεταξύ άλλων ακροδεξιών κομμάτων.

Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, η ευρωομάδα είχε ξεπεράσει τους Φιλελεύθερους και είχε αναδειχθεί η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πίσω από το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT