Αλβανία: Στις 4 Αυγούστου οι εκλογές στη Χειμάρρα

Αλβανία: Στις 4 Αυγούστου οι εκλογές στη Χειμάρρα

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας προκήρυξε τις εκλογές απαντώντας στο αίτημα του γραφείου του πρωθυπουργού, μετά την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής στα Τίρανα για την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 4 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Χειμάρρας, μετά την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη.

Σύμφωνα με το himara.gr, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπέγκαι προκήρυξε τις εκλογές απαντώντας στο αίτημα του γραφείου του πρωθυπουργού, μετά την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής στα Τίρανα για την καθαίρεση του Μπελέρη.

Νωρίτερα, κατά την ακρόαση της απόφασης της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, παρέστη με τη συνοδεία αστυνομίας και ο ίδιος ο Μπελέρης, ο οποίος δικαιούται εντός μίας βδομάδας να προσφύγει με έφεση στο Εκλογοδικείο.

Σε δήλωσή του μετά την απόφαση, ο Φρέντη Μπελέρης σημειώνει πως «το παζλ μεθοδεύσεων, που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα, συμπληρώθηκε».

«Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψή μου, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστή που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου», υπογραμμίζει.

Από την πλευρά του, για «καινοφανή πρακτική» και την «προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου», κάνει λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας, την απαγόρευση ορκωμοσίας και τη δυσανάλογη ποινή που επιβλήθηκε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο Δήμος Χειμάρρας διοικείται για ένα έτος από μη νομιμοποιημένα πρόσωπα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT