Τζο Μπάιντεν: Παραμένω στην κούρσα, θα κερδίσω ξανά

Τζο Μπάιντεν: Παραμένω στην κούρσα, θα κερδίσω ξανά

«Δεν θα αφήσω το ντιμπέιτ να σβήσει τη δουλειά ετών» δήλωσε απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, διαμηνύοντας πως παραμένει στην προεκλογική κούρσα με στόχο να ανανεώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα αφήσω το ντιμπέιτ να σβήσει τη δουλειά ετών» δήλωσε απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, διαμηνύοντας πως παραμένει στην προεκλογική κούρσα με στόχο να ανανεώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο. 

«Είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω ξανά», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος που μίλησε σε προεκλογική εκδήλωση στο Ουισκόνσιν. Οι New York Times σχολιάζουν πως τόσο η ομιλία αυτή, όσο και η συνέντευξή του που θα μεταδοθεί στις 3:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος), θα παρακολουθηθούν στενά, στη σκία της εμφάνισής του Αμερικανού προέδρου στο ντιμπέιτ, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Μπάιντεν, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην εμφάνισή του στο ντιμπέιτ: «Είχαμε μια μικρή συζήτηση την περασμένη εβδομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη επίδοσή μου. Αλλά από τότε ακούγονται πολλές εικασίες. “Τι θα κάνει ο Τζο; Θα μείνει στον αγώνα; Θα αποσυρθεί;”Να η απάντησή μου. Θα είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω ξανά».

Ο Μπάιντεν δήλωσε ευγνώμων για την υποστήριξη της αντιπροέδρου του, της Καμάλα Χάρις, η οποία έχει αναδειχθεί ως κορυφαία επιλογή για να τον αντικαταστήσει σε περίπτωση που εκείνος αποχωρήσει από την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «Ας είμαστε ενωμένοι, ας κερδίσουμε αυτές τις εκλογές και ας εξορίσουμε πολιτικά τον Ντόναλντ Τραμπ».

Λίγο νωρίτερα, φάνηκε να μπερδεύεται ενώ ασκούσε κριτική στον αντίπαλό του. «Ανακοίνωσε ότι θέλει άλλα 5 δισεκατομμύρια – τρισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια, όχι δισεκατομμύρια – 5 τρισεκατομμύρια δολάρια μείωση φόρων», είπε, αναφερόμενος στον Τραμπ.

Η σύντομη, απογευματινή ομιλία του Μπάιντεν στο Μάντισον ήταν η πρώτη δημόσια προεκλογική εμφάνισή του, μετά από την προτροπή τριών βουλευτών των Δημοκρατικών να εγκαταλείψει την προεκλογική κούρσα. Δωρητές και ακτιβιστές αρχίζουν να συντάσσονται με τις φωνές αμφισβήτησης του Μπάιντεν. 

«Οι Δημοκρατικοί που ανησυχούν για τις πιθανότητες του Μπάιντεν να κερδίσει, θα τον παρακολουθήσουν με προσοχή για τυχόν λάθη ή ατυχίες».

Με πληροφορίες από Reuters και New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT