Αυστρία: Ο πρέσβης της Τουρκίας ζήτησε «συγκρατημένους πανηγυρισμούς» στο Euro 2024

Αυστρία: Ο πρέσβης της Τουρκίας ζήτησε «συγκρατημένους πανηγυρισμούς» στο Euro 2024

Ο Τούρκος πρέσβης κάλεσε τους οπαδούς να δείξουν εγκράτεια στους πανηγυρισμούς τους όταν - και όχι αν - νικήσουν την Ολλανδία στον προημιτελικό του Euro 2024 στο Βερολίνο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αυστρία, Οζάν Τσεϊχάν, εξέφρασε την ελπίδα οι οπαδοί να δείξουν εγκράτεια στους πανηγυρισμούς τους όταν – και όχι αν – νικήσουν την Ολλανδία στον προημιτελικό του Euro 2024 στο Βερολίνο το Σάββατο.

Η Τουρκία νίκησε την Αυστρία στη Λειψία την Τρίτη, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τη γερμανική πρωτεύουσα, η οποία φιλοξενεί περίπου 250.000 Τούρκους ομογενείς και τους απογόνους τους.

Η νίκη επί της Αυστρίας προκάλεσε ξέφρενους πανηγυρισμούς σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη, με τους οπαδούς να κορνάρουν, να ανεμίζουν σημαίες και να πανηγυρίζουν μέχρι αργά τη νύχτα.

Να γιορτάσουμε ήρεμα

«Οταν κερδίσουμε τον αγώνα με την Ολλανδία, δεν χρειάζεται να ενοχλήσουμε τους Αυστριακούς γείτονες και φίλους μας με κόρνες, περιττό θόρυβο και φασαρία. Μπορούμε να γιορτάσουμε πιο ήσυχα και ήρεμα», δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης απευθυνόμενος σε τουρκικά Μέσα στη Βιέννη χθες Παρασκευή.

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι εσείς, οι συμπολίτες μου, όλοι οι Αυστριακοί τουρκικής καταγωγής, θα είστε συγκρατημένοι», πρόσθεσε.

Νίκη της Τουρκίας επί της Ολλανδίας θα την φέρει αντιμέτωπη είτε με την Αγγλία είτε με την Ελβετία στα ημιτελικά στο Ντόρτμουντ την ερχόμενη Τετάρτη.

Η τουρκική ομάδα έχει ήδη νικήσει τους Αυστριακούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT