Η Χαμάς δέχεται να διαπραγματευτεί για τους ομήρους και χωρίς μόνιμη κατάπαυση πυρός

Η Χαμάς δέχεται να διαπραγματευτεί για τους ομήρους και χωρίς μόνιμη κατάπαυση πυρός

Το ακανθώδες σημείο ξεπεράστηκε, αφού οι μεσολαβητές δεσμεύθηκαν ότι όσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, η κατάπαυση του πυρός θα παραμένει σε ισχύ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χαμάς δέχεται να διαπραγματευθεί για την τύχη των ομήρων και την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων εν τη απουσία μόνιμης κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του κινήματος που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χαμάς απαιτούσε τη συμφωνία του Ισραήλ για καθολική και μόνιμη κατάπαυση του πυρός ως προϋπόθεση για διαπραγμάτευση», όπως είπε. 

«Αυτό το σημείο ξεπεράστηκε αφού οι μεσολαβητές δεσμεύθηκαν ότι όσο οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, η κατάπαυση του πυρός θα παραμένει σε ισχύ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο Κάιρο θα μεταβεί ο επικεφαλής της CIA

Στο Κάιρο, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera News TV μετέδωσε επικαλούμενο υψηλά ιστάμενη πηγή ότι ο επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς θα επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο επικεφαλής της CIA θα ταξιδέψει επίσης αυτή την εβδομάδα στο Κατάρ. Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει ισραηλινή αντιπροσωπεία το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το Al Qahera News TV που διατηρεί στενές σχέσεις με τις αιγυπτιακές κυβερνητικές υπηρεσίες.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT