Ινδονησία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από κατολίσθηση εν μέσω καταιγίδας

Ινδονησία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από κατολίσθηση εν μέσω καταιγίδας

Κατέρρευσε παράνομο χρυσωρυχείο, αγνοούνται άλλοι 18 άνθρωποι

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 18 αγνοούνται μετά από καταρρακτώδη βροχή που προκάλεσε κατολίσθηση σε παράνομο ορυχείο χρυσού το Σαββατοκύριακο στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα.

Η κατολίσθηση το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Σουμάουα, στην επαρχία Γκοροντάλο, σκότωσε ανθρακωρύχους και κατοίκους που ζούσαν κοντά στο παράνομο ορυχείο, δήλωσε ο Χεριγιάντο, επικεφαλής Basarnas, της τοπικής υπηρεσίας διάσωσης.

Ινδονησία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από κατολίσθηση εν μέσω καταιγίδας-1

Πέντε επιζώντες απομακρύνθηκαν, είπε, προσθέτοντας ότι μια ομάδα διάσωσης αναζητούσε 18 αγνοούμενους τη Δευτέρα.

«Εχουμε αναπτύξει 164 άτομα προσωπικό, αποτελούμενο από την εθνική ομάδα διάσωσης, την αστυνομία και το στρατιωτικό προσωπικό, για την αναζήτηση των αγνοουμένων», είπε ο Χεριγιάντο.

Ωστόσο, οι διασώστες πρέπει να περπατήσουν περίπου 20 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σημείο της κατολίσθησης και εμποδίζονταν από την πυκνή λάσπη πάνω από τον δρόμο και τη συνεχιζόμενη βροχή στην περιοχή, εξήγησε Χεριγιάντο.

«Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε έναν εκσκαφέα μόλις είναι δυνατό», είπε.

Φωτογραφίες του πληγέντος χωριού που κοινοποίησε το πρακτορείο έδειξαν ότι ορισμένα σπίτια ισοπεδώθηκαν από την κατολίσθηση.

Η υπηρεσία καταστροφών της Ινδονησίας (BNPB) ανέφερε ότι η κατολίσθηση προκάλεσε ζημιές σε πολλά σπίτια και μία γέφυρα.

Η BNPB προειδοποίησε επίσης τους κατοίκους ότι αναμένεται βροχή σε ορισμένες περιοχές στην επαρχία Γκοροντάλο τη Δευτέρα και την Τρίτη και προτρέπει τους ανθρώπους να είναι σε εγρήγορση σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω καταστροφή.

Μια κατολίσθηση στο νότιο Σουλαουέζι σκότωσε τουλάχιστον 18 ανθρώπους τον Απρίλιο, ύστερα από βροχοπτώσεις υψηλής έντασης. Καταρρακτώδης βροχή που προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης σκότωσε περισσότερους από 50 ανθρώπους στην επαρχία της Δυτικής Σουμάτρας και τον Μάιο.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT