Τουρκία: Συμφωνία για επένδυση «μαμούθ» από την κινεζική BYD

Τουρκία: Συμφωνία για επένδυση «μαμούθ» από την κινεζική BYD

Η επένδυση υπολογίζεται περίπου στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια ενώ προβλέπεται ότι περίπου 5.000 άνθρωποι θα απασχολούνται στις εγκαταστάσεις της κινεζικής εταιρείας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, η κινεζική BYD, υπέγραψε συμφωνία με το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας για την κατασκευή μονάδας παραγωγής στη χώρα. 

Συγκεκριμένα, η BYD θα δημιουργήσει στην Τουρκία μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών αυτοκινήτων αλλά και κέντρο έρευνας και ανάπτυξης.

Η ετήσια παραγωγή αυτών των αυτοκινήτων θα ανέρχεται σε 150.000 ενώ η επένδυση υπολογίζεται περίπου στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Παράλληλα, προβλέπεται ότι περίπου 5.000 άνθρωποι θα απασχολούνται στις εγκαταστάσεις της κινεζικής εταιρείας.

Με το παρόν χρονοδιάγραμμα, το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή οχημάτων από το 2026. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθη στην τελετή υπογραφής της επένδυσης. Η δεξίωση στο προεδρικό γραφείο εργασίας του Ντολμάμπαχτσε ήταν κλειστή για τον Τύπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT