Ρωσία: Επαφές Πούτιν με τους ηγέτες του Ιράν και της Ινδίας

Ρωσία: Επαφές Πούτιν με τους ηγέτες του Ιράν και της Ινδίας

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν είχε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου, τόνισε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να κάνουν «προσωπική επαφή» φέτος.

Την ίδια ώρα, στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας για διήμερη επίσημη επίσκεψη έφτασε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ο Πούτιν θα έχει άτυπες κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον Μόντι το βράδυ της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Κρεμλίνο.

Σχόλιο για τη Γαλλία

Κατά τα λοιπά, το Κρεμλίνο διαμήνυσε ότι δεν βλέπει ισχυρή πολιτική βούληση στη Γαλλία με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων της Μόσχας με το Παρίσι, αλλά θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας μετά τις εκλογές εκεί.

«Η νίκη πολιτικών δυνάμεων που θα είναι υποστηρικτές των προσπαθειών για την αποκατάσταση των διμερών μας σχέσεων είναι σίγουρα καλύτερη για τη Ρωσία, αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε τέτοια λαμπρή πολιτική βούληση σε κανέναν, οπότε δεν τρέφουμε ιδιαίτερες ελπίδες ή αυταπάτες ως προς αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεύτερον, είναι προφανές ότι λαμβάνει χώρα μια διολίσθηση στις διαθέσεις των Γάλλων ψηφοφόρων, μια διολίσθηση που είναι πραγματικά απρόβλεπτη. Αλλά θα παρακολουθήσουμε τον σχηματισμό της κυβέρνησης, τον σχηματισμό των μπλοκ… με μεγάλο ενδιαφέρον. Η Γαλλία είναι μια πολύ σημαντική χώρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, οπότε φυσικά, ό,τι συμβαίνει εκεί έχει ενδιαφέρον για εμάς».

Σε δημοσίευμά του, το Reuters σχολιάζει ότι η Μόσχα φλερτάρει εδώ και καιρό τους ηγέτες της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς και επιθυμεί να εκμεταλλευτεί κάθε ένδειξη διχασμού στην Ευρώπη που θα μπορούσε να αποδυναμώσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Η Λεπέν έχει εκφράσει στο παρελθόν τον θαυμασμό της για τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT