ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα παραμείνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, όπως προεξοφλεί ή ελπίζει ο Τραμπ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα παραμείνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, όπως προεξοφλεί ή ελπίζει ο Τραμπ

Ο νυν πρόεδρος επιμένει κι εκείνος στην υποψηφιότητά του

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε χθες, Δευτέρα, ότι ο Τζο Μπάιντεν θα παραμείνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από μερίδα της παράταξής του να αποσυρθεί εξαιτίας αμφιβολιών για την κατάσταση της υγείας του.

«Μου φαίνεται πως κάλλιστα μπορεί να παραμείνει» στην κούρσα, «έχει εγωισμό, δεν θέλει να εγκαταλείψει, δεν θέλει να το κάνει αυτό», δήλωσε ο τέως πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News – την πρώτη μετά το ντιμπέιτ των δύο αντιπάλων στα τέλη Ιουνίου.

Εκείνη την καταστροφική για τον κ. Μπάιντεν βραδιά, ο πρόεδρος, 81 ετών, φαινόταν κουρασμένος και σε σύγχυση.

«Hταν πολύ χλωμός, για να το πούμε ευγενικά», σχολίασε ο κ. Τραμπ χθες βράδυ, προσθέτοντας πως όταν ο αντίπαλός του άρχισε να μιλάει, είχε φωνή «αδύναμη».

«Hταν παράξενο ντιμπέιτ, διότι από τα δύο πρώτα λεπτά οι απαντήσεις που έδινε δεν έβγαζαν και πολύ νόημα», επέμεινε ο Ρεπουμπλικανός, που προφανώς βλέπει και τις δημοσκοπήσεις να τον φέρνουν επικρατέστερο, άρα έχει συμφέρον να παραμείνει αντίπαλός τους ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου.

Συμφωνούν

Και ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν τονίζει πως είναι «σταθερά προσηλωμένος» στην εκστρατεία επανεκλογής του – πράγμα που σημαίνει ότι Μπάιντεν και Τραμπ τελικά συμφωνούν και σε κάτι…

«Θέλω να ξέρετε ότι, παρά τις εικασίες στον Τύπο και αλλού, είμαι σταθερά προσηλωμένος στο να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα, να τρέξω αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε σε επιστολή του προς τους Δημοκρατικούς βουλευτές ο Μπάιντεν, καθώς εκείνοι επιστρέφουν στην Ουάσιγκτον μετά τις διακοπές της 4ης Ιουλίου.

Στην ίδια επιστολή υπογραμμίζει ότι είχε εκτενείς συζητήσεις με την ηγεσία των Δημοκρατικών καθώς και με σειρά αιρετών, συμπληρώνοντας ότι δεν θα διεκδικούσε την επανεκλογή του εάν δεν ήταν πεπεισμένος πως είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να νικήσει τον Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT